ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)
Δημοσκόπηση RealPolls: Mονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - Πάνω από 7 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία
Κίνα: Πιθανή ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο
Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου - Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο
Ιερουσαλήμ: Αινιγματικό υπόγειο σύστημα σηράγγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Είναι λάθος να βλέπετε την επιθυμία μου για ένα νέο σύνταγμα και μια πιο ισχυρή προεδρία ως ένα ζήτημα προσωπικής φιλοδοξίας, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε μέλη της κοινωνίας των πολιτών στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο ένας επικεφαλής κράτους που εκλέγεται από το λαό πρέπει να μην έχει απλώς συμβολικό ρόλο, ενώ όπως σημείωσε το υπάρχον κοινοβουλευτικό σύστημα στην Τουρκία είναι ξεπερασμένο και η παρούσα κατάσταση όπου τόσο ο πρόεδρος όσο και πρωθυπουργός εκλέγονται από τον λαό δεν είναι βιώσιμη.
Ο Ερντογάν πρόσθεσε ακόμη πως αναμένει από τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία των πολιτών να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός νέου συντάγματος και ότι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών θα είναι ένα από τα βασικά σημεία της συζήτησης. Ο λαός και όχι το κοινοβούλιο θα πρέπει τελικά να αποφασίσει για το νέο κείμενο, κατέληξε.























































