Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίζρε: Ο Ερντογάν συνεχίζει ανενόχλητος τη σφαγή αμάχων…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 60 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο υπόγειο ενός κτιρίου στην Τσίζρε, την κουρδική πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία. Αυτό ήταν αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής στην πόλη που πραγματοποιείται από την Άγκυρα ενάντια στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στους δρόμους της πόλης την Κυριακή το απόγευμα, όπου σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πολίτες κρύβονται από αυτό που αποκαλούν “συλλογική τιμωρία” των Κούρδων από την Τουρκική κυβέρνηση και βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα.

Προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες αμάχους που είχαν παγιδευτεί για δύο εβδομάδες λόγω των μαχών στο υπόγειο αυτό…

Το PKK πολεμά την τουρκική ηγεσία από το 1984. Είναι χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το ΝΑΤΟ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Ερντογάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και κανείς δεν μπορεί ούτε να βγει ούτε και να μπει σε αυτή. Τα άρματα μάχης έλαβαν θέση στα υψώματα γύρω από αυτή, και τη βομβαρδίζουν από τότε χωρίς σταματημό ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυρίζουν αδιάφορα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr