Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός Αρχιστράτηγος: Οι Σαουδάραβες δεν έχουν τα κότσια να εισβάλουν στη Συρία!

Ιρανός Αρχιστράτηγος: Οι Σαουδάραβες δεν έχουν τα κότσια να εισβάλουν στη Συρία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, αρχιστράτηγος Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι, σχολιάζοντας τα όσα έχει ανακοινώσει η Σαουδική Αραβία περί επιθυμίας της να εισβάλει στη Συρία, είπε ότι οι Σαουδάραβες “δεν έχουν τα κότσια για κάτι τέτοιο”.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το σαουδαραβικό σχέδιο για αεροπορικές επιδρομές με την υποστήριξη των ΗΠΑ είναι έτσι σχεδιασμένο για να βοηθήσει τις τρομοκρατικές ομάδες, αλλά δεν θα τους “βγει” γιατί ο συριακός στρατός και ο συριακός λαός θα αντισταθούν.

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η αντίδραση του Ιράν σε μια πιθανή χερσαία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ο Τζαφάρι δήλωσε:

“Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Υποστηρίξαμε τη Συρία στέλνοντας στρατιωτικούς συμβούλους και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε με τον ίδιο τρόπο”.

Η πρώτη φορά που ακούστηκε η πρόταση του Ριάντ για χερσαία εισβολή στη Συρία ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, από τα χείλη του Αχμάντ Ασίρι, εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Σαουδική Αραβίας.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία προσπαθούν από κοινού να δημιουργήσουν έναν “Ισλαμικό Στρατό”, υποτίθεται για να πολεμήσει την τρομοκρατία, ο οποίος “Ισλαμικό Στρατός” θα αποτελείται από δυνάμεις 34 σουνιτικών κρατών.

Ωστόσο, όλες οι τρομοκρατικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, με όλους τους οπλαρχηγούς σε θέσεις κλειδιά να είναι Σαουδάραβες.

Το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Νούσρα (δηλ. η Αλ Κάιντα) και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις ακολουθούν την αυστηρή ισλαμιστική σουνιτική ιδεολογία που προωθεί η Σαουδική Αραβία, του Ουχαμπισμού όπως ονομάζεται.

Εκατοντάδες Σαουδάραβες ιμάμηδες βρίσκονται ανάμεσα στους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του Μετώπου Αλ Νούσρα για να καθοδηγούν ιδεολογικά τους τζιχαντιστές.

Στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, στην πόλη Ράκα, οι μαθητές διδάσκονται από τους τζιχαντιστές τα ίδια ακριβώς που μαθαίνουν και οι μαθητές στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ουαχαμπισμός είναι μια εξτρεμιστική εκδοχή του σουνιτικού Ισλάμ ο οποίος υφίσταται μόνο στη Σαουδική Αραβία και τον οποίο η χώρα αυτή προσπαθεί να επιβάλλει σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Σύμφωνα με τον Ουαχαμπισμό, όλοι οι αλλόθρησκοι ή ακόμα και οι μουσουλμάνοι σιίτες πρέπει ή να προσηλυτιστούν ή να αποκεφαλιστούν. Με άλλα λόγια δεν δέχεται καμία άλλη θρησκεία ή αίρεση πέρα από τη δική του εκδοχή του σουνιτικού Ισλάμ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας έχει απαντήσει από την πρώτη στιγμή ότι εάν τολμήσουν Σαουδάραβες και Τούρκοι να εισβάλουν στη Συρία, θα φύγουν μέσα σε φέρετρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr