Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος “θυσιάζει” τους Κούρδους τζιχαντιστές του

Το Ισλαμικό Κράτος “θυσιάζει” τους Κούρδους τζιχαντιστές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπάρχουν και Κούρδοι ισλαμιστές.

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα του κουρδικού λαού να μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους, έτσι και σε αυτόν, υπάρχουν κάποιοι που έχουν ταχθεί με τον εχθρό.

Στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους τα πράγματα είναι λίγο παραπάνω περίπλοκα, αφού οι Κούρδοι που έχουν ενταχθεί στις γραμμές της οργάνωσης δεν “αισθάνονται” προδότες αλλά “στρατιώτες του Αλλάχ”, υποκινούμενοι από θρησκοληψία και ισλαμιστικό φανατισμό, ενάντια στους άθεους “κοσμικούς” συμπατριώτες τους.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους Κούρδους τζιχαντιστές του και για αυτό και τους στέλνει στην πρώτη γραμμή για να σκοτώνονται από τους ομοεθνείς τους που μάχονται ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης στο βόρειο Ιράκ, από τους 500 περίπου Κούρδους τζιχαντιστές, που είχαν ενταχθεί στην οργάνωση, 270 έχουν σκοτωθεί σε μάχες και 150 έχουν παραδοθεί στους συμπατριώτες τους Πεσμεργκά.

Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και χρόνια να διασπάσει την ενότητα του κουρδικού έθνους στο αίτημά του για εθνική ανεξαρτησία υποστηρίζοντας τους Κούρδους ισλαμιστές.

Οι Κούρδοι ισλαμιστές κηρύττουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους αφού όλοι οι μουσουλμάνοι κανονικά θα έπρεπε να ζουν σε ένα ενιαίο κράτος, το χαλιφάτο.

Οι κουρδικές πατριωτικές οργανώσεις, για να αντισταθούν στην ισλαμιστική προπαγάνδα, προωθούν αρχαίες εθνικές κουρδικές γιορτές, όπως το Νεβρόζ (κουρδική πρωτοχρονιά) ή ακόμα και την ίδια την αρχαία κουρδική θρησκεία του Ζωροαστρισμού, ώστε η κουρδική εθνική ταυτότητα να διαχωρίζεται από την ισλαμική και οι Κούρδοι να μην αφομοιώνονται από τους Τούρκους ή τους Άραβες μέσω της θρησκείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr