ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

KCK: Δεν θα πάει φυσικό αέριο από το Κουρδιστάν στην Τουρκία

KCK: Δεν θα πάει φυσικό αέριο από το Κουρδιστάν στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), ένα είδος ανώτερης οργάνωσης η οποία αποσκοπεί στη συνοχή των διαφόρων κουρδικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το ΡΚΚ, διακήρυξε ότι δεν θα επιτρέψει αγωγούς φυσικού αερίου να λειτουργήσουν μεταξύ της αυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν και της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του KCK, Ντεχμάτ Ατζίντ (Demhat Agid), δήλωσε στο κουρδικό BasNews την Πέμπτη ότι [σ.σ. οι Κούρδοι της Τουρκίας] θα εναντιωθούν κάθετα σε εξαγωγές φυσικού αερίου από το ιρακινό Κουρδιστάν προς την Τουρκία.

Υποστήριξε ότι όσο οι Κούρδοι στην Τουρκία σκοτώνονται από την τουρκική κυβέρνηση, τέτοιες συναλλαγές ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο την Άγκυρα.

Ο Ατζίντ επέμενε ότι το ιρακινό Κουρδιστάν πρέπει να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων της Τουρκίας.

“Επίσης, το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP) [σ.σ. κυβερνών κόμμα στο ιρακινό Κουρδιστάν] πρέπει να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Ροζάβα [συριακό Κουρδιστάν]”, επεσήμανε ο Ατζίντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο: Περισσότερες ευκαιρίες για Ελλάδα και ΗΠΑ σε οικονομία, ενέργεια και εμπόριο

Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» – «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»

Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν: «Κανείς δεν ξέρει ποιος στο καλό κυβερνά τη χώρα»

ΕΛ.Α.Σ.: «Ελεημοσύνη pass» για τη βιομηχανία – Τι εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο – 15 παραβιάσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr