Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

KCK: Δεν θα πάει φυσικό αέριο από το Κουρδιστάν στην Τουρκία

KCK: Δεν θα πάει φυσικό αέριο από το Κουρδιστάν στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), ένα είδος ανώτερης οργάνωσης η οποία αποσκοπεί στη συνοχή των διαφόρων κουρδικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το ΡΚΚ, διακήρυξε ότι δεν θα επιτρέψει αγωγούς φυσικού αερίου να λειτουργήσουν μεταξύ της αυτόνομης περιφέρειας του ιρακινού Κουρδιστάν και της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του KCK, Ντεχμάτ Ατζίντ (Demhat Agid), δήλωσε στο κουρδικό BasNews την Πέμπτη ότι [σ.σ. οι Κούρδοι της Τουρκίας] θα εναντιωθούν κάθετα σε εξαγωγές φυσικού αερίου από το ιρακινό Κουρδιστάν προς την Τουρκία.

Υποστήριξε ότι όσο οι Κούρδοι στην Τουρκία σκοτώνονται από την τουρκική κυβέρνηση, τέτοιες συναλλαγές ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο την Άγκυρα.

Ο Ατζίντ επέμενε ότι το ιρακινό Κουρδιστάν πρέπει να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων της Τουρκίας.

“Επίσης, το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP) [σ.σ. κυβερνών κόμμα στο ιρακινό Κουρδιστάν] πρέπει να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Ροζάβα [συριακό Κουρδιστάν]”, επεσήμανε ο Ατζίντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Ενώ ο λαός «φοβάται» να πάει βενζινάδικο ή σούπερ-μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε “δικούς της” ανθρώπους»

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Ισπανία: Έπεσε στο 1,57 ευρώ το λίτρο η βενζίνη μετά τη μείωση του ΦΠΑ – Μείωση φόρων και στο ρεύμα

Σλοβακία: Ακριβότερη η βενζίνη για αλλοδαπούς οδηγούς και αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr