ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παιδιά Στρατιώτες, Παιδομάζωμα, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος αύξησε τα παιδομαζώματα κατακόρυφα το τελευταίο έτος, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια επί 13 μήνες μελέτησαν τις αναφορές θανάτων 89 παιδιών στρατιωτών, όπως αυτές έγιναν γνωστές μέσω των social media αλλά και κωδικοποιημένες επικοινωνίες.
Η έρευνά τους διαπίστωσε ότι ο αριθμός εξαιρετικά νεαρών τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν σε μάχες τον Ιανουάριο του 2016 έχει διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο του 2015.
Το 39% του συνολικού αριθμού των ανηλίκων που σκοτώθηκαν πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος, ήταν βομβιστές αυτοκτονίας. Είναι γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος στέλνει παιδιά ή εφήβους να ανατιναχτούν πάνω στους εχθρούς του.
Το 33% σκοτώθηκαν ως πεζικάριοι. Ένα ακόμα 18% ανατινάχτηκε για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι της ώρα της μάχης.
Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν αντιμετωπίζει έλλειψη από ενήλικους άνδρες και χρησιμοποιεί ως “αναπληρωματικούς” τα παιδιά στρατιώτες.
Τα παιδιά μάχονται δίπλα στους ενήλικους και όχι αντικαθιστώντας κενά στο μέτωπο, συμπεραίνει η μελέτη.
Η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που σκοτώθηκαν σε μάχες ήταν από το Ιράκ και τη Συρία, ενώ τα μισά έπεσαν στο Ιράκ.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει ειδικά στρατόπεδα όπου εκπαιδεύει τη νεολαία του, τα “κουτάβια του χαλιφάτου” όπως τα αποκαλεί.
Το Ισλαμικό Κράτος επισήμως αρνείται ότι στέλνει παιδιά στην πρώτη γραμμή. Αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι τα παιδιά εκπαιδεύονται στα όπλα και στα θρησκευτικά μαθήματα ώστε να γίνουν η επόμενη γενιά τζιχαντιστών.
Τα περισσότερα παιδιά είτε είναι ορφανά, που το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε τους γονείς τους και τα έπιασε αιχμάλωτα, είτε προέρχονται από παιδομαζώματα που κάνει κατά καιρούς η οργάνωση.
Ένας πολύ μικρός αριθμός είναι παιδιά τζιχαντιστών που τα στέλνουν οι ίδιοι οι γονείς τους ώστε να λάβουν τη “σωστή” εκπαίδευση.























































