ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν την αρχηγό των τζιχαντιστριών στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι σκότωσαν την αρχηγό των τζιχαντιστριών στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τζιχαντίστρια αρχηγός του γυναικείου ένοπλου τμήματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, της Ταξιαρχίας Αλ Χάνσα, σκοτώθηκε στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας την Παρασκευή.

Η Ρίμα Αλ Τζαρίς (Rima Al Jarish), σαουδοαραβικής υπηκοότητας, σκοτώθηκε σε μάχη με τους Κούρδους μαχητές του YPG την Παρασκευή στην πόλη Σαντάντι, στην επαρχία Χασάκα.

Η Αλ Τζαρίς ήταν σύζυγος ενός Σαουδάραβα κρατούμενου και μητέρα ενός τζιχαντιστή μέλος στο Ισλαμικό Κράτος.

Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία το 2014 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Την Παρασκευή, οι Κούρδοι αντάρτες του YPG, που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απελευθέρωσαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κμπιμπέ, στα βορειοανατολικά του Σαντάντι, στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού ταυτόχρονα δέχονταν και αεροπορικές επιθέσεις από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Στη συνέχεια οι Κούρδοι της Συρίας και οι σύμμαχοί τους, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κατέλαβαν και τη Σαντάντι, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr