Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αραβικές φυλές της Φαλούτζα εξεγέρθηκαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Οι αραβικές φυλές της Φαλούτζα εξεγέρθηκαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της δυτικής επαρχίας Άνμπαρ του Ιράκ έκανε γνωστό ότι οι τοπικές αραβικές φυλές που ζουν στην πόλη Φαλούτζα συγκρότησαν ένοπλη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και κάλεσαν την κυβέρνηση του Ιράν να τους υποστηρίξει.

“Έχουμε ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τις φυλές της Φαλούτζα για να ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και έχουν ήδη προετοιμαστεί και κάποια σχέδια για τον ίδιο σκοπό”, γράφει το αραβόφωνο σάιτ Al-Sumeria, μεταφέροντας τις δηλώσεις το Σάββατο του επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Άνμπαρ, Σαμπάχ Καρχούτ.

Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Φαλούτζα είναι έξω φρενών με το Ισλαμικό Κράτος -και ιδιαίτερα με την παρουσία του στην πόλη- και πλέον έχουν αποφασίσει να προβάλλουν αντίσταση.

Νωρίτερα το Σάββατο, ένα ιρακινό μαχητικό αεροσκάφος βομβαρδίζοντας θέσεις των τζιχαντιστών στην επαρχία Άνμπαρ πέτυχε “διάνα”, σκοτώνοντας τον πρόσφατα διορισμένο από την ηγεσία της οργάνωσης ως τζιχαντιστή “κυβερνήτη” της Άνμπαρ.

Η επαρχία Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, είναι μια σουνιτική επαρχία, μεγάλο μέρος της είναι έρημος. Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει ένα μέρος της επαρχίας, το άλλο η κυβέρνηση του Ιράκ.

Ο “κυβερνήτης” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σκοτώθηκε ονομαζόταν Γουαχίμπ Αλ Μπου Αμπέρ (Wahib al Bu Aber). Νεκρός είναι και ο βοηθός του, Μοχάμεντ Ταλίμπ ( Mohammed Talib).

Μαζί με αυτούς τους δύο σημαίνοντες τζιχαντιστές η ιρακινή πολεμική αεροπορία έστειλε στον “παράδεισο” και ακόμα 20 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που τους συνόδευαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Το Ισραήλ λέει πως έχει επάρκεια όπλων και ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 τζιχαντιστές στη Ράφα

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Γάζα: Αποχωρεί χωρίς συμφωνία η Χαμάς από το Κάιρο – Αδιέξοδο στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr