Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί χυδαία εκ νέου ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Προκαλεί χυδαία εκ νέου ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ζητεί από την Ελλάδα να σταματήσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη βόρεια Ευρώπη και να αναλάβει την φροντίδα τους επί τόπου σε hotspots.

“Οφείλουμε να βάλουμε τέλος την πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορράν”, δηλώνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

“Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους”, προσθέτει.

“Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε”, προσθέτει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση “προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους”, επιμένει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα “μεγάλο σφάλμα”, που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr