ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε τρομερός πρίγκιπας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Χομς

Σκοτώθηκε τρομερός πρίγκιπας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Χομς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τζιχαντιστής εμίρης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμρό Αλ Αμπάσι (Amro al Abbassi), που είχε προαχθεί από τον “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σε εμίρης (πρίγκιπας) της επαρχίας Χομς της Συρίας, πήρε εισιτήριο εξπρές για τον… παράδεισο το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα ο Αμρό Αλ Αμπάσι χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Παρασκευής, ενώ καθόταν αμέριμνος και συλλογιζόταν ποια θα ήταν η επόμενη φρικαλεότητα που θα διέπραττε.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν η βόμβα που τον έστειλε να συναντήσει τις παρθένες ήταν αμερικανική η ρωσική.

“Είχε ηγηθεί σε πολλές μάχες ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα και στις αντίπαλες φατρίες τζιχαντιστών στη Χομς τον τελευταίο χρόνο”, είπε ένας τοπικός ακτιβιστής στο ARA News. “Ο θάνατός του θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Χομς”.

Ο Αλ Αμπάσι είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος για τις απαγωγές δυτικών δημοσιογράφων και εθελοντών ανθρωπιστικών αποστολών στη Συρία, μεταξύ των οποίων του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και του Βρετανού εθελοντή Αλάν Χένινγκ, που αμφότεροι αποκεφαλίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr