Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία χτύπησε γυναίκες με σφαίρες καουτσούκ

Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία χτύπησε γυναίκες με σφαίρες καουτσούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσει ένα πλήθος εκατοντάδων γυναικών-διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν δύο ημέρες πριν από τους επίσημους εορτασμούς για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου για να προσελκύσουν περισσότερες διαδηλώτριες επειδή σήμερα είναι Κυριακή, αψηφώντας την απαγόρευση της πορείας από την κυβέρνηση Ερντογάν, που ματαίωσε τη φετινή συγκέντρωση για “λόγους ασφαλείας”.

Εκατοντάδες γυναίκες γέμισαν την πλατεία στη συνοικία Καντίκιοϊ της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας μωβ πανό, το σύμβολο ενός κινήματος που επικεντρώνεται στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα των γυναικών.

Αστυνομικοί με πολιτικά άρχισαν να απωθούν σπρώχνοντας τα μέλη της ομάδας και πολλές γυναίκες διέφυγαν από την πλατεία όταν οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον του πλήθους.

Συμπλοκές σημειώθηκαν επίσης στη διάρκεια διαδηλώσεων στην Άγκυρα, όπου δεκάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους.

Η Τουρκία έχει περιορίσει σημαντικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι τα τελευταία χρόνια, δίνοντας στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να θέτουν υπό κράτηση διαδηλωτές και στα δικαστήρια περισσότερη εξουσία για να ασκούν διώξεις εναντίον τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr