Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός τζιχαντιστής εμίρης στη Ράκα – Του έστησαν ενέδρα οι ίδιοι οι άνδρες του!

Νεκρός τζιχαντιστής εμίρης στη Ράκα – Του έστησαν ενέδρα οι ίδιοι οι άνδρες του!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κορυφαίος τζιχαντιστής οπλαρχηγός, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε την Κυριακή σε μάχη μεταξύ τζιχαντιστών στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ράκα, στην κεντρική Συρία.

Ο Αμπού Αλί Αλ Τουνίσι (Abu Ali al Tunisi), Τυνήσιος τζιχαντιστής και επικεφαλής των πολεμικών επιχειρήσεων της οργάνωσης στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα, σκοτώθηκε από συμπολεμιστές του τζιχαντιστές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη τοπική πηγή που μίλησε στο ARA News.

“Ο Αλ Τουνίσι δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα τζιχαντιστών που πολεμούσαν υπό τις διαταγές του στα βόρεια της Ράκα”, είπε ο τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής Αμάρ Αλ Χασάν.

Οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ πάνω στο αυτοκίνητο του οπλαρχηγού τους το απόγευμα της Κυριακής, σκοτώνοντας αυτόν και δύο συνοδούς του.

“Μάχη ξέσπασε αμέσως μετά μεταξύ των τζιχαντιστών, μέχρι που επενέβη η τζιχαντιστική “ισλαμική αστυνομία” και συνέλαβε τουλάχιστον τρεις από εκείνους που εξαπέλυσαν την επίθεση”, είπε ο Αλ Χασάν.

Ο φόνος οφείλεται σε μεταξύ τους διαφορές που έχουν να κάνουν με τη διανομή λαφύρων και χρημάτων.

Τοπικά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή Σύροι, διαμαρτύρονται κατά της ηγεσίας της οργάνωσης ότι προωθεί τους ξένους τζιχαντιστές στα σημαντικά πόστα.

Μεγάλη είναι και η δυσαρέσκεια μεταξύ των τζιχαντιστών για τη μείωση των μισθών τους, αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οργάνωση ύστερα από τα αεροπορικά χτυπήματα στα κονβόι βυτιοφόρων που εξήγαγαν το λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία.

Όπως έγινε ακόμα γνωστό, δεκάδες τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από τις γραμμές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι, σε συνεργασία με ισλαμιστές “μετριοπαθείς” αντάρτες.

“Τους τελευταίους δύο μήνες υπήρχαν κρυφές συναντήσεις ισλαμιστών μαχητών με μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι επαφές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να λιποτακτήσουν 40 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με τη βοήθεια της Φαϊλάκ Αλ Σαμ [ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης στο Χαλέπι]”, δήλωσε στο ARA News ο Αλί Τζααφάρ, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr