Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει το προσφυγικό βάρος για καιρό

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει το προσφυγικό βάρος για καιρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μια μονομερή απόφαση.

«Εάν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει το (προσφυγικό) βάρος για καιρό», ανέφερε στο ραδιοφωνικό δίκτυο MDR.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, με το κλείσιμο των συνόρων το πρόβλημα δεν λύνεται και η κατάσταση αυτή «δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει για πολύ».

«Εργασθήκαμε πολύ στενά και καλά με τη Αυστρία για μήνες στην (προσφυγική) κρίση. Εντούτοις θεωρήσαμε την απόφαση για μονομερές κλείσιμο των συνόρων ως ατυχή και όχι επιβοηθητική. Στο τέλος θα οδηγηθούμε ξανά στο να πρέπει να επιλυθεί από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, η κατάσταση (που προκλήθηκε λόγω του προσφυγικού) στην Ελλάδα», απάντησε στο μεταξύ ο επικεφαλής της καγκελαρίας για το προσφυγικό Πέτερ Αλτμάιερ σε ερώτηση της εφημερίδας Die Welt κατά πόσον η ανάληψη εκ μέρους της Αυστρίας ρυθμιστικού ρόλου στα Βαλκάνια διαταράσσει τις γερμανικές προτάσεις για εξεύρεση λύσης στο προσφυγικό.

Ο Αλτμάιερ στο ερώτημα της εφημερίδας αν έχουν απομονωθεί η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ απάντησε: «Πρόκεται για μια φράση κλισέ, η οποία ήταν εντελώς λανθασμένη και στη ελληνική κρίση όπως και στην ουκρανική. Στο τέλος καταφέραμε πάντα την ευρωπαϊκή συναίνεση με την ουσιαστική συμμετοχή της Γερμανίας. Ετσι και τώρα αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι η προσέγγισή μας για μια συνολικότερη λύση είναι ορθή και υποστηρίζεται από πολλούς άλλους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr