Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν ανελέητα το Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα

Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν ανελέητα το Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές στην Παλμύρα της Συρίας, προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δεκάδες τζιχαντιστές του Ι.Κ. σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που ακολούθησαν τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή την Τετάρτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιχειρήσεις αυτές εντείνουν την πίεση που ασκείται στην οργάνωση, που χάνει παράλληλα έδαφος λόγω μιας ξεχωριστής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγουν Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των ΗΠΑ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν 150 επιδρομές στην περιοχή της Παλμύρας την Τετάρτη, και η επιχείρηση συνεχίστηκε και την Πέμπτη.

«Αν καταληφθούν η Παλμύρα και το Καριατάιν, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ θα έχει ανακαταλάβει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Συρίας», δήλωσε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ραμί Άμπντελ Ραχμάν.

Η απώλεια του Καριατάιν, της Παλμύρας και της ερήμου γύρω από αυτές τις πόλεις θα μείωνε κατά 20% τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την 21η Μαΐου 2015 την Παλμύρα, που βρίσκεται σε απόσταση 205 χιλιομέτρων ανατολικά της Δαμασκού.

Αφότου κατέλαβαν την Παλμύρα, οι τζιχαντιστές έχουν καταστρέψει πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της αρχαίας πόλης, όπως την Αψίδα του Θριάμβου, τον περίφημο ναό του Βήλου και το άγαλμα του Λέοντα της Αθηνάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr