Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρέμει” η Γαλλία – Εκατοντάδες τζιχαντιστές στο έδαφός της έτοιμοι για όλα!

“Τρέμει” η Γαλλία – Εκατοντάδες τζιχαντιστές στο έδαφός της έτοιμοι για όλα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 600 μουσουλμάνοι έχουν φύγει από τη Γαλλία με προορισμό τη Συρία ή το Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ επιπλέον 800 θέλουν να φτάσουν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές, όπως προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς την Κυριακή.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των προσώπων, που εντάσσονται στην τζιχαντιστική οργάνωση δεν ελαττώνεται παρά τους βομβαρδισμούς εναντίον των προπυργίων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τη λήψη δραστικών μέτρων από τις γαλλικές Αρχές με στόχο την αποτροπή των υποψήφιων τζιχαντιστών να εγκαταλείψουν την χώρα μετά τις δύο επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία το 2015.

«Βρισκόμαστε σε μια μάχη στο έδαφός μας» τόνισε ο Βαλς σε ομιλία του προς υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Κάθε ημέρα ανακαλύπτουμε δίκτυα, εντοπίζουμε πυρήνες, συλλαμβάνουμε ανθρώπους. Σήμερα 2.029 Γάλλοι υπήκοοι ή πρόσωπα που διαμένουν στη Γαλλία εμπλέκονται σε τζιχαντιστικά δίκτυα» σημείωσε.

Όπως εξήγησε 609 άνθρωποι, που είναι είτε Γάλλοι υπήκοοι ή τους έχει χορηγηθεί καθεστώς διαμονής στη Γαλλία, έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ αυτών 283 γυναίκες και 18 ανήλικες. Περίπου 170 Γάλλοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν στη Συρία ή το Ιράκ και 300 έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από αυτές τις χώρες.

«Σχεδόν 800 θα ήθελαν σήμερα να μεταβούν σε αυτές τις εμπόλεμες περιοχές, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι 1.000 άνθρωποι παρακολουθούνται στενά από τις Αρχές.

Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες μόλις εβδομάδες έπειτα από μια επίθεση στο Παρίσι με 17 νεκρούς, ο Μανουέλ Βαλς είχε πει ότι υπήρχαν 1.400 Γάλλοι πολίτες ή διαμένοντες στη Γαλλία που συνδέονται με τζιχαντιστικά δίκτυα, ενώ 410 βρίσκονταν στη Συρία και το Ιράκ και περίπου 80 είχαν σκοτωθεί στο πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr