Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλοντ Μονικέ: “Πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους ενδεχομένως και στην Ελλάδα”

Κλοντ Μονικέ: “Πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους ενδεχομένως και στην Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η “μυστική υπηρεσία” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό της την Ευρώπη, γράφει η βρετανική Express.

Η σφιχτή μονάδα, που τα μέλη της κρατούν μυστική την ταυτότητά τους ακόμα και από τους άλλους συντζιχαντιστές τους, περιλαμβάνει και Ευρωπαίους τζιχαντιστές που σκοπεύουν να μεταφέρουν τον πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Κλοντ Μονικέ (Claude Moniquet), δημοσιογράφο, πρώην κατάσκοπο και σήμερα γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Στρατηγικών Πληροφοριών και Ασφάλειας, “στην αρχή αυτή η μονάδα απλώς παρακολουθούσε τους άλλους τζιχαντιστές και προσπαθούσε να εξολοθρεύσει όσους [εχθρούς] ήθελαν να παρεισφρήσουν, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχουν αναλάβει την αποστολή να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη”.

“Υπολογίζουμε ότι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου [2015], ένας αριθμός τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επιτέθηκαν στο Παρίσι- εισήλθαν στην Ευρώπη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες”.

“Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, κάποιοι λένε ότι μπορεί να είναι περίπου 100, αν και αυτό μοιάζει πολύ μεγάλο νούμερο”.

“Ωστόσο, ακόμα κι εάν είναι μόνο 20 ή 25, παραμένει ένα μεγάλο νούμερο. Πιστεύουμε ότι έχουν επιλεγεί και οργανωθεί από την υπηρεσία ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους”.

“Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, έχουν πάει στη Συρία και έχουν επιστρέψει, αλλά κάποιοι από αυτούς είναι Ιρακινοί και ίσως Σύροι”.

“Αυτοί οι άνδρες είναι μεγαλύτεροι, κοντά στα 40, και ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ με πραγματική εξειδίκευση στον χειρισμό όπλων και εκρηκτικών”.

Ο Κλοντ Μονικέ, σύμφωνα πάντα με την Express, είπε ότι αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών υποδηλώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη Βρετανία, είπε: “Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, πήγε για λίγο στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνάντησε ανθρώπους στο Λονδίνο και στο Μπέρμιγχαμ.

“Πιστεύουμε ότι ήταν μέλος της μυστικής υπηρεσίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”.

“Είναι ξεκάθαρη η επιθυμία από το Ισλαμικό Κράτος να κάνει κάτι μεγάλο στο Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωταρχικός στόχος αλλά φαίνεται ότι είναι πιο περίπλοκο διότι στην πραγματικότητα η Βρετανία, ως νησί, έχει καλύτερο έλεγχο από ό,τι η ευρωπαϊκή ήπειρος”.

Σύμφωνα με τον πρώην Γερμανό τζιχαντιστή, Χένρι Σάρφο, που επέστρεψε από τη Μέση Ανατολή στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015, Βρετανία και Γερμανία είναι οι επόμενοι στόχοι της οργάνωσης.

Ο Χένρι Σάρφο, 27 ετών, που κρατείται από τις γερμανικές Αρχές στη Βρέμη και πλέον είναι μετανιωμένος, μίλησε δημοσίως ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε επιστολή που έστειλε στο Radio 4 του BBC, αναφέρει: “Ρωτήθηκα δύο φορές για να πραγματοποιήσω επιθέσεις στην Ευρώπη”.

“Η πρώτη φορά ήταν στην αρχή, δύο Γάλλοι από τη μυστική υπηρεσία ρώτησαν εμένα και έναν ακόμα Γερμανό εάν επιθυμούσαμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσουμε επιθέσεις”.

“Τη δεύτερη φορά ρωτήθηκα από μέλη της μυστικής υπηρεσίας από τη Βρετανία και τη Γερμανία”.

“Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα. Με ρώτησαν εάν επιθυμούσα να επιστρέψω ή εάν γνώριζα κάποιον από τη Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο που ήταν πρόθυμος για επιθέσεις”.

“Οι ίδιοι είπαν ότι η Γαλλία τους είναι εύκολη επειδή έχουν πολλούς ανθρώπους εκεί που ζούνε μυστικά, με καθαρά μητρώα, αλλά είπαν ότι δεν έχουν αρκετούς ανθρώπους στη Βρετανία και στη Γερμανία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr