Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ταξιτζής που μετέφερε τους βομβιστές στο αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες

Τι είπε ταξιτζής που μετέφερε τους βομβιστές στο αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H μαρτυρία ενός ταξιτζή που υποστηρίζει ότι μετέφερε τους μακελάρηδες στο αεροδρόμιο κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη από την αστυνομία του Βελγίου, καθώς σύμφωνα με το Reuters, οδήγησε την έρευνα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός με χημικά και καρφιά σε διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το CNN οι τρεις τρομοκράτες που χτύπησαν το αεροδρόμιο έφτασαν στο σημείο με ταξί, στο οποίο είχαν φορτώσει τις βαλίτσες που περιείχαν τις βόμβες. Μάλιστα φαίνεται πως οι τρομοκράτες είχαν τρεις βόμβες, όμως ο άνδρας με το καπέλο και τα λευκά ρούχα δεν την πυροδότησε.

Ένας ταξιτζής είπε στην αστυνομία ότι ο ίδιος, χωρίς να το γνωρίζει, βέβαια, μετέφερε τους βομβιστές στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι όταν προσφέρθηκε να τους βοηθήσει με τις αποσκευές τους και απότομα τον διέταξαν να μην τις αγγίζει. Ο οδηγός ταξί επικοινώνησε με την αστυνομία μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τους βομβιστές.

Όπως γράφει ο Guardian ο οδηγός ταξί είναι εκείνος που παρέλαβε τους τρεις δράστες της επίθεσης και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο και αργότερα τους αναγνώρισε και οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετό τους στο προάστιο Σάρμπεκ.

Οι τρεις δράστες ζήτησαν ένα ταξί να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM TV, ζήτησαν ένα μεγάλο ταξί να χωράει τρεις επιβάτες και πέντε βαλίτσες.

Όταν έφτασε το ταξί για να τους παραλάβει, συνειδητοποίησαν ότι το ταξί δεν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να χωρέσει και τις πέντε βαλίτσες όπου είχαν κρύψει τα εκρηκτικά. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες τους εκνεύρισε. Αναγκάστηκαν όμως να αφήσουν τη μια βαλίτσα στο σπίτι και να μπουν στο ταξί για το αεροδρόμιο.

Ο οδηγός του ταξί είπε πως του έκανε εντύπωση το γεγονός πως δεν τον άφησαν να φορτώσει εκείνος τις βαλίτσες στο ταξί αλλά ήθελαν να το κάνουν οι ίδιοι.

Μέσα από τη μαρτυρία του, η βελγική αστυνομία έφτασε στο σπίτι στο Σάρμπεκ όπου εντοπίστηκε η πέμπτη βαλίτσα, αυτή που είχαν αφήσει οι τρομοκράτες πίσω, χημικά αλλά και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, που επισήμως έχει αναλάβει την επίθεση για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr