Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Post: Επιβραδύνεται η παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο

Washington Post: Επιβραδύνεται η παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για ανακοπή του τεράστιου προσφυγικού-μεταναστευτικού κύματος από την Tουρκία προς την Ελλάδα κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, σύμφωνα με την οποία έχει περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

«Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο σημάδι, ότι η μεγαλύτερη μαζική μετανάστευση του 21ου αιώνα επιβραδύνεται ή ότι οι πρόσφυγες ακολουθούν πλέον άλλες μεταναστευτικές οδούς, καθώς η Ευρώπη σπεύδει να εγείρει νέα τείχη», γράφει η έγκριτη εφημερίδα.

Η Washington Post επικαλείται δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, αλλά και εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο Πέλαγος ενδέχεται να συνέβαλε στη μείωση των ροών.

Η εφημερίδα αναφέρει παραδείγματα Σύρων που άλλαξαν τα σχέδιά τους για μετανάστευση προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος μετά τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, συνειδητοποιώντας ότι ενδέχεται να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους και να χάσουν χρήματα για ένα ταξείδι που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μάταιο, σε περίπτωση επαναπροώθησής τους στην Τουρκία.

Μια νέα μεταναστευτική διαδρομή προς την Ευρώπη φαίνεται να ξεπηδά μέσα από τις τρέχουσες συνθήκες, αυτής προς τη Ρουμανία μέσω Μαύρης Θάλασσας, ενώ ίσως αναβιώσει και η αποστολή προσφύγων σε ασφυκτικά φορτωμένα σαπιοκάραβα – «φαντάσματα» με πρόσφυγες, τα οποία αφήνονται να πλέουν με αυτόματο πιλότο προς τις ιταλικές ακτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr