Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δύο εφήβους ως κατασκόπους του FSA

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δύο εφήβους ως κατασκόπους του FSA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν δύο νεαρούς άνδρες στην πόλη Τζαραμπλούς της Συρίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό των δυνάμεων που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν από τους τζιχαντιστές την προηγούμενη εβδομάδα. Οδηγήθηκαν στο θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία, το οποίο τους καταδίκασε ως κατασκόπους και διέταξε την εκτέλεσή τους.

Μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Νάσερ Ταλτζμπινί είπε ότι οι τζιχαντιστές δεν άφησαν τους πολίτες να επιστρέψουν στις δουλειές τους μετά τις απογευματινές προσευχές και τους συγκέντρωσαν σε μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τζαραμπλούς και στο κτίριο όπου στεγάζεται το δικαστήριο της Σαρία.

“Οι τζιχαντιστές έφεραν δύο αλυσοδεμένους και με δεμένα τα μάτια νεαρούς στην πλατεία και τους εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι μπροστά σε δεκάδες κατοίκους”, είπε η πηγή.

Ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το δικαστήριο της Σαρία, διάβασε μια δήλωση πριν την εκτέλεση, εξηγώντας τον λόγο που καταδικάστηκαν σε θάνατο δίχως να αποκαλύψει τα ονόματα των θανατοποινιτών.

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι καταδικάστηκαν ως κατάσκοποι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έξι ανθρώπους στην πόλη Μανμπίτζ, κοντά στην Τζαραμπλούς, κατηγορούμενους επίσης για κατασκοπία αλλά και για παραβίαση των κανόνων της οργάνωσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει δημοσίως εκατοντάδες πολίτες, ακτιβιστές και δημοσιογράφους για διάφορες κατηγορίες, οι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές φονεύονται συνήθως ως κατάσκοποι.

Η Τζαραμπλούς, στη δυτική όχθη του Ευφράτη, πάνω στα σύνορα με την Τουρκία, είναι στρατηγικής σημασίας για την οργάνωση διότι από εκεί εισέρχονται ξένοι τζιχαντιστές, εφόδια και πολεμοφόδια από την Τουρκία.

Οι κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ), θεωρούν την Τζαραμπλούς στρατηγική τους προτεραιότητα να την απελευθερώσουν.

Εάν πάρουν την πόλη από το Ισλαμικό Κράτος τότε θα κλείσουν ακόμα έναν δρόμο ανεφοδιασμού της οργάνωσης από τον σύμμαχό της Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr