Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες μεταξύ ισλαμιστών και τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Μάχες μεταξύ ισλαμιστών και τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν επίθεση την Παρασκευή σε προπύργια των “μετριοπαθών” ισλαμιστών στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Εν μέσω των μαχών που μαίνονταν μεταξύ ισλαμιστών και τζιχαντιστών, πολεμικά αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν πολλές αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας τους τζιχαντιστές του ISIS που εξαπέλυαν την επίθεση.

Μιλώντας στο ARA News από το Χαλέπι, ο εκπρόσωπος των “μετριοπαθών” ισλαμιστών Σάλεχ Ζεΐν δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να κινηθούν προς το αρχηγείο του Ισλαμικού Μετώπου (ή αλλιώς Μέτωπο του Λεβάντε), στα περίχωρα της Μιρεγκίλ, πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, “αλλά οι άνδρες μας απέκρουσαν την επίθεση”.

“Άνδρες της Σουγκούρ Αλ Τζαμπάλ [οργάνωσης μέλος στο Μέτωπο του Λεβάντε] κατάφεραν να καταστρέψουν μια μπουλντόζα των τζιχαντιστών με αντιαρματικό πύραυλο, την ώρα που οι τζιχαντιστές επιχειρούσαν να απομακρύνουν οδοφράγματα κοντά στην πόλη”, είπε ο Ζεΐν.

Οι μάχες μεταξύ των αμυνομένων ισλαμιστών και των επιτιθεμένων τζιχαντιστών πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα των κωμοπόλεων Ντουντιάν και Κάρα Κοπρί.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν πολλοί τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που τους ανάγκασε να υποχωρήσουν.

Οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές κατάφεραν να ανακαταλάβουν και διάφορες περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος, στα βόρεια προάστια της πόλης του Χαλεπιού, εκμεταλλευόμενοι τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών που χτύπησαν τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr