Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντάρτες Γιαζίντι σκότωσαν 32 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος

Αντάρτες Γιαζίντι σκότωσαν 32 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδοι Γιαζίντι μαχητές των Μονάδων Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σιντζάρ (Σινγκάλ), στο βορειοδυτικό Ιράκ, το Σάββατο, σκοτώνοντας πολλούς τζιχαντιστές και τραυματίζοντας δεκάδες περισσότερους, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Πηγές των ιρακινών Αρχών επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από τους Γιαζίντι αντάρτες του YBS.

Σύμφωνα με το πολεμικό ρεπορτάζ, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση στις περιοχές των Γιαζίντι για να ανακαταλάβει εδάφη στα δυτικά του Σιντζάρ που είχε απολέσει νωρίτερα.

“Το YBS και η συμμαχική του αραβική δύναμη Ναβαντέρ Αλ Σαμάρ, απώθησαν το Ισλαμικό Κράτος ύστερα από σκληρές μάχες στα δυτικά της επαρχίας της Νινευή”, δήλωσε ο Ιρακινός βουλευτής που εκλέγεται στην περιοχή, Αμντούλ Ραχίμ Αλ Σαμάρι (Abdul Rahim al Shammari), σε επίσημη δήλωσή του το Σάββατο.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι οι τοπικές δυνάμεις προκάλεσαν στους τζιχαντιστές βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Μιλώντας στο ARA News από την περιοχή του Σινγκάλ (Σιντζάρ) το μέλος των YBS Σαλέχ Τζιμέχ (Saleh Jimmeh), είπε ότι οι μάχες με τους τζιχαντιστές συνεχίζονται, ιδιαίτερα κοντά στο Μπαάτζ και στο Τελ Αφάρ.

Τις τελευταίες ημέρες τα πολεμικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εξαπολύουν συνεχώς αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Σιντζάρ.

Η αραβική οργάνωση Ναβαντέρ Αλ Σαμάρ, που σχετίζεται με την αραβική ιρακινή φυλή των Σαμάρ, εδρεύει στην πόλη Ραμπία και δρα στις γύρω περιοχές κοντά στα σύνορα Ιράκ – Συρίας. Συγκροτήθηκε μετά την κατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, Ιούνιος 2014, για να προστατέψει τη γη της φυλής της από τους τζιχαντιστές.

Τον Αύγουστο του 2014 οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στην περιοχή του Σιντζάρ (Σινγκάλ το λένε οι Κούρδοι) στο βορειοδυτικό Ιράκ. Το Σιντζάρ είναι η γη των Κούρδων Γιαζίντι.

Περίπου 400.000 Γιαζίντι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χώματά τους και να καταφύγουν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Δεκάδες χιλιάδες είχαν εγκλωβιστεί στο ιερό όρος Σιντζάρ, που τους πολιορκούσε το Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που αφύπνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και προκάλεσε την επέμβαση των ΗΠΑ.

Χιλιάδες Γιαζίντι σφάχτηκαν από τους τζιχαντιστές, ενώ χιλιάδες γυναίκες και παιδιά πάρθηκαν σκλάβοι. Κορίτσια από την ηλικία των 7 ετών και πάνω, όπως και οι γυναίκες έως 40 ετών, πουλήθηκαν ερωτικές σκλάβες. 3.500 ερωτικές σκλάβες Γιαζίντι υπολογίζεται ότι κρατούνται ακόμα από τους τζιχαντιστές, ή έχουν πωληθεί στη Σαουδική Αραβία.

Οι Γιαζίντι διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής ηλιακής θρησκείας των Κούρδων. Οι τζιχαντιστές για αυτό τον λόγο τους θεωρούν ειδωλολάτρες ή σατανιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr