Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν το λύνει η Frontex ούτε η Eurosour”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προβλήματα μετανάστευσης δεν απέκτησε τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η Frontex είναι προϊόν της μετανάστευσης από την Αφρική και πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες, αναφέρει η ισπανική El Mundo. Μάλιστα αναφέρει πως η Frontex δημιουργήθηκε το 2004 και η Eurosour το 2013 όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Η Διεθνής Οργάνωση για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ) υπολόγισε πως πάνω από 800.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη από την Ελλάδα και 3.600 από αυτούς έχουν εξαφανιστεί ή πεθάνει. Το 90% των αιτητών ασύλου πέρασαν το 2015 σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία. Κατά συνέπεια η Αυστρία προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες κατά της Σένγκεν και η Γερμανία έκανε στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της Μέρκελ υπέρ των προσφύγων καθώς αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα από την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους αιτούμενους άσυλο καθώς π.χ. η Βρετανία θέλει να κόψει τις ροές Ευρωπαίων μεταναστών – ιδίως Πολωνών. Η μετανάστευση για οικονομικούς λόγους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 40% από το 2007 μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα λοιπόν η μετανάστευση που δημιουργεί προβληματισμό δεν αφορά τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες αλλά κυρίως τους οικονομικούς νόμιμους Ευρωπαίους μετανάστες που απειλούν τη συνοχή των κρατών – μελών της ΕΕ. Κάπως έτσι πήραν κεφάλι ο Φάρατζ και η Λεπέν, καταλήγει η El Mundo.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr