Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία επιθυμεί διπλωματική λύση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τον πρόεδρο Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε δεκτός ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος πήγε στο Αζερμπαϊτζάν για την τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν και Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρόεδρος Αλίγιεφ σε δηλώσεις του κατά τη υποδοχή εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός που η πρώτη τριμερής σύνοδος πραγματοποιείται στο Μπακού και σημείωσε πως η σύνοδος αυτή αποτελεί αφετηρία μιας πολύ σημαντικής περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν αφού ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μόνη που συνορεύει και με τη Ρωσία και με το Ιράν, υπογράμμισε πως πρέπει να διευρυνθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών.

Ο πρόεδρος Αλίγιεφ αναφερόμενος δε στις συγκρούσεις στη γραμμή μετώπου Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία και στη συμφωνία εκεχειρίας επιτεύχθηκε μετά, είπε:

«Τηρούνταν η συμφωνία εκεχειρίας αλλά δυστυχώς η Αρμενία παραβίασε την συμφωνία το βράδυ. Εμείς έχουμε επικεντρωθεί στη συνέχιση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων. Το Αζερμπαϊτζάν τηρεί τη δέσμευση του για την συγκεκριμένη διαδικασία».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του αφού επεσήμανε ότι οι τρεις χώρες έχουν διαύλους συγκοινωνίας και κοινά γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα από άποψη ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και αμοιβαίων δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας, σημείωσε πως στη συνάντηση με τους ομολόγους του θα σχηματίσουν το πολιτικό πλαίσιο που θα προετοιμάσει την απαραίτητη βάση για την υλοποίηση κοινών σχεδίων στους τομείς ενέργειας και συγκοινωνίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αφού τόνισε ότι πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση στη γραμμή μετώπου Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας, είπε:

«Ευελπιστώ τα τελευταία γεγονότα να μας ωθήσουν να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για πολιτική λύση. Έχουμε προτάσεις. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της ομάδας Μινσκ. Πρέπει να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για πολιτική λύση όχι μόνο με τις προσπάθειες του ΟΑΣΕ αλλά και του Ερυθρού Σταυρού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr