Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος δεν εμπιστεύεται τους Κούρδους τζιχαντιστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ ο αριθμός των Κούρδων που είναι μέλη στο Ισλαμικό Κράτος συνεχώς μειώνεται, η τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση προσφέρει δύο επιλογές στους Κούρδους τζιχαντιστές εάν θέλουν να παραμείνουν στο Ισλαμικό Κράτος:

Ή να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας και να ανατιναχθούν πάνω στους συμπατριώτες τους που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, Πεσμεργκά – YPG, ή να γίνουν αποκεφαλιστές μπροστά σε κάμερες.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε ο Μαριγουάν Νακσμπαντί, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Κληροδοτημάτων και Θρησκευτικών υποθέσεων του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η “σκληρή” στάση της ηγεσίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προς τους Κούρδους μέλη της οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί Κούρδοι τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από την οργάνωση, ενώ η πλειονότητά όσων παραμένουν αρνούνται να διαπράξουν βάναυσες πράξεις, ιδιαίτερα αποκεφαλισμούς.

Οι Άραβες τζιχαντιστές κοροϊδεύουν τους Κούρδους τζιχαντιστές, αποκαλώντας τους “δειλούς”, μιας και οι Άραβες σπάνια δείχνουν απροθυμία για αποκεφαλισμούς ή επιθέσεις αυτοκτονίας.

Στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος είχε χρησιμοποιήσει Κούρδους αποκεφαλιστές για να πάρουν τα κεφάλια αιχμαλώτων Πεσμεργκά, ωστόσο, οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας τους εντόπισαν και τους σκότωσαν με μυστικές επιχειρήσεις μέσα στα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση.

Ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπάρχουν και Κούρδοι τζιχαντιστές. Δεν είναι πολλοί αλλά υπάρχουν. Εξάλλου σε κάθε πόλεμο και σε κάθε έθνος υπάρχουν και οι προδότες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr