ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά την Παλμύρα στη Συρία που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από το Ισλαμικό Κράτος , σειρά πήρε η «Πύλη του Θεού» στο Ιράκ, ένα μνημείο αρχαιότερο των 2.000 ετών, που αποτελεί μια από τις αρχαίες πύλες που φυλούσαν την Νινευή, κοντά στη σημερινή Μοσούλη, από τη στιγμή που οι τζιχαντιστές ελέγχουν την περιοχή από το 2014.
Τοπικοί ακτιβιστές επιβεβαίωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος κατεδάφισε την Πύλη Μασκί που χρονολογείται από την εποχή του Ασσύριου βασιλιά Σενναχειρείμ.
Μιλώντας στο ARA News από τη Μοσούλη ο ακτιβιστής Ζουχέιρ Μουσίλι ανέφερε ότι από τότε που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, κατέστρεψε τα περισσότερα αρχαιολογικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια.
Το τμήμα αρχαιοτήτων της Βαγδάτης, δεν αρνήθηκε την καταστροφή, αποκαλύπτοντας επιπλέον πληροφορίες για ολοκληρωτική καταστροφή και μέρους των αρχαίων τειχών της Νινευή, καθώς και την πώληση κομματιών τους.























































