Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

13χρονος έφυγε από το σπίτι του στη Γερμανία για να γίνει τζιχαντιστής στη Συρία

13χρονος έφυγε από το σπίτι του στη Γερμανία για να γίνει τζιχαντιστής στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα 13χρονο αγόρι από τη Γερμανία συνελήφθη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας καθώς σκόπευσε να εισέλθει στην εμπόλεμη χώρα και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι τουρκικές Αρχές επέστρεψαν το αγόρι, τώρα 14 ετών, στη Βαυαρία, 9 μήνες μετά την έναρξη του ταξιδιού του που κατέληξε σε τουρκική φυλακή. Ο 13χρονος όταν συνελήφθη, τώρα 14χρονος, έμεινε για πολλούς μήνες σε τουρκικό κέντρο κράτησης μέχρι να απελαθεί στη χώρα του.

Το παιδί, που μεγάλωσε στο Μόναχο, έψαχνε να βρει τρόπο να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνει τζιχαντιστής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, το πιθανότερο είναι να εκπαιδευόταν ως βομβιστής αυτοκτονίας και να στελνόταν πίσω στη Γερμανία για να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση.

Εκπρόσωπος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δήλωσε ότι το αγόρι, που έχει καταγωγή από το Ιράκ, επέστρεψε στην Άγκυρα την Πέμπτη το βράδυ.

Στο αεροπλάνο το παιδί συνοδευόταν από την τουρκική Αστυνομία, η οποία και το παρέδωσε στις γερμανικές Αρχές μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο 14χρονος τώρα είναι κρατούμενος της γερμανικής Αστυνομίας.

Στο αεροδρόμιο, μετά την άφιξή του, του επιτράπηκε να δει για λίγο τη μητέρα του. Οι Αρχές αρνήθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό την επιμέλεια των γονέων του μέχρι να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Σχετικά με την ταυτότητα του παιδιού λίγα έχουν διαρρεύσει στους δημοσιογράφους.

Προς το παρόν κρατείται σε φυλακή ανηλίκων στο Μόναχο και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι θα ανακριθεί για να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν και ποιες είναι οι σχέσεις του με τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί χρησιμοποίησε οικογενειακές επαφές στην Τουρκία για να καταφέρει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Λέγεται ότι η θεία του ήταν εκείνη που τον βοήθησε στην Τουρκία για να περάσει στη Συρία για να γίνει τζιχαντιστής.

Η θεία του, όπως λέγεται, τον άφησε στα σύνορα και εκεί τον συνέλαβε λίγο μετά η τουρκική Αστυνομία. Οι τουρκικές Αρχές έπιασαν και τη θεία του παιδιού αργότερα.

Το παιδί λέγεται ότι προσηλυτίστηκε στο εξτρεμιστικό Ισλάμ από σαλαφιστές ιμάμηδες στο Μόναχο. Αυτοί του γέμισαν το μυαλό με “τρέλες” και έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία.

Όπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν φύγει για την Τουρκία εθεάθη να μοιράζει προκηρύξεις και φυλλάδια μιας σαλαφιστικής οργάνωσης στο κέντρο του Μονάχου.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί παιδιά στρατιώτες.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει στήσει “παιδικές κατασκηνώσεις”, δηλαδή στρατόπεδα εκπαίδευσης ανηλίκων, στη Συρία και το Ιράκ, όπου εκεί εκπαιδεύει τα “κουτάβια του χαλιφάτου”, όπως αποκαλούνται οι ανήλικοι τζιχαντιστές.

Τα παιδιά στρατιώτες είτε είναι ορφανά που το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε τους γονείς τους, είτε είναι θύματα παιδομαζώματος, είτε είναι παιδιά τζιχαντιστών που τα έχουν στείλει με τη θέλησή τους για να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τους τζιχαντιστικούς τρόπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr