Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακωχή κηρύχτηκε μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών στην Καμισλί

Ανακωχή κηρύχτηκε μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών στην Καμισλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακωχή κηρύχτηκε την Παρασκευή μεταξύ των κουρδικών και των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε η γενική διοίκηση της κουρδικής Ασφάλειας, γνωστής και ως Asayish, οι αντιμαχόμενες πλευρές κατέληξαν σε εκεχειρία μετά και από αίτημα των τοπικών ηγετών των αραβικών φυλών.

Στις μάχες που κράτησαν από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, οι κουρδικές δυνάμεις σκότωσαν 31 στρατιώτες του καθεστώτος και συνέλαβαν 102 αιχμαλώτους. Από την κουρδική πλευρά σκοτώθηκαν 13 αντάρτες.

Οι εχθροπραξίες την Τετάρτη ξέσπασαν μετά από επιθετική ενέργεια Σύρων Αράβων εθνοφυλάκων που διέταξαν Κούρδους αστυνομικούς να σταματήσουν για έλεγχο και όταν οι Κούρδοι αρνήθηκαν άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

“Για σχεδόν τέσσερα χρόνια το Καμισλί απόλαυσε σχετική ηρεμία και ειρήνη και αυτοί [οι φιλοκυβερνητικοί] θέλησαν να την καταστρέψουν, ενώ οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά μέσα στην πόλη”, δήλωσε ο Μοάζ Αμπντουλκαρίμ, συμπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Καμισλί.

Η εκεχειρία στην Καμισλί, η οποία ελέγχεται κατά το ήμισυ από τους Κούρδους και η υπόλοιπη από τους κυβερνητικούς, ήταν αναμενόμενη.

Η Δαμασκός σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ανοίξει νέο μέτωπο στη Συρία ενάντια στους Κούρδους αντάρτες, ενώ κάτι τέτοιο θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, αφού τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία στηρίζουν τους Κούρδους.

Προφανώς και όλα ήταν αποτέλεσμα της ανοησίας μιας ομάδας Αράβων εθνοφυλάκων που θέλησε να το παίξει “εξουσία” στους Κούρδους αστυνομικούς, τους οποίους οι κυβερνητικοί δεν αναγνωρίζουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Κούρδοι έχουν ανακηρύξει τη Ροζάβα (βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν) ομόσπονδη οντότητα εντός Συρίας, ενέργεια που έχει καταγγείλει η Δαμασκός ισχυριζόμενη ότι η ομοσπονδοποίηση της Συρίας θα είναι το πρώτο βήμα για τη διχοτόμησή της.

Οι συνοικίες της πόλης Καμισλί που ελέγχονται από την κυβέρνηση καθώς και ένα μέρος της υπαίθρου αποτελούν κυβερνητικό θύλακα μέσα στα κουρδικά εδάφη. Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη που ακολουθεί, με ροζ χρώμα είναι τα κυβερνητικά εδάφη (θύλακας) μέσα στα κουρδικά. Στους κάτω χάρτες βλέπετε ποιες συνοικίες της πόλης ελέγχει η κυβέρνηση και ποιες οι Κούρδοι.

qamisli

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr