Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 21 οπλαρχηγούς του στη Ράκα επειδή δείλιασαν

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 21 οπλαρχηγούς του στη Ράκα επειδή δείλιασαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να χάνουν έδαφος στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι σκότωσε 21 από τους οπλαρχηγούς του, από τις αρχές Απριλίου, στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ράκα, στην κεντρική Συρία.

Λέγεται ότι ένα “σώμα ασφαλείας” που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε κι άλλους οπλαρχηγούς και τους μετέφερε στο Ιράκ.

Όλοι αυτοί κατηγορούνται ότι δείλιασαν σε μάχες ενάντια στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που μεταδίδει ειδήσεις του πολέμου και εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των εκτελεσθέντων οπλαρχηγών είναι και ένας Μαροκινός τζιχαντιστής.

Η είδηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη έκλεισε μέσα σε έναν καταψύκτη 45 τζιχαντιστές του και τους άφησε να πεθάνουν από το κρύο ως τιμωρία επειδή δείλιασαν σε μάχη.

Η είδηση για τους κατεψυγμένους τζιχαντιστές μεταδόθηκε από το ιρακινό Al Sumaria News, το οποίο μάλιστα ανέφερε ότι οι 45 άνδρες έμειναν για ένα ολόκληρο 24ωρο μέσα στην κατάψυξη.

Στη συνέχεια οι κατεψυγμένοι νεκροί τζιχαντιστές κρεμάστηκαν κατά μήκος οδού προς παραδειγματισμό.

Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με το ηθικό των τζιχαντιστών. Πάρα πολλοί άνδρες έχουν επιστρατευθεί με τη βία, από περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, δίχως να είναι και ιδεολογικά αφοσιωμένοι στο Ισλαμικό Κράτος. Αναμενόμενο, λοιπόν, να λιποτακτούν με την πρώτη ευκαιρία.

Άλλοι λέγεται ότι αναζητούν γιατρούς να τους χορηγήσουν ψεύτικα πιστοποιητικά ασθενείας για να αποφύγουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή.

Το ηθικό των τζιχαντιστών δοκιμάζεται και από την προβληματική πλέον μισθοδοσία τους. Οι μισθοί έχουν κοπεί στη μέση, εξαιτίας του χτυπήματος του λαθρεμπορίου πετρελαίου με την Τουρκία από Ρωσία και ΗΠΑ, όπως και από τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς των τραπεζών που η οργάνωση χρησιμοποιούσε ως θησαυροφυλάκια για να αποθηκεύει τα χρήματά της.

Υπάρχουν αναφορές ότι στη Ράκα οι τζιχαντιστές δεν πληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, πολλοί ξένοι τζιχαντιστές, που έσπευσαν στη Μέση Ανατολή για να ζήσουν την “επανάσταση”, έχουν απογοητευθεί από τις πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης και τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος όταν συλλαμβάνει λιποτάκτες τους εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr