Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νορβηγία δίνει 1.200 δολάρια σε πρόσφυγες για να φύγουν από τη χώρα

Η Νορβηγία δίνει 1.200 δολάρια  σε πρόσφυγες για να φύγουν από τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι νορβηγικές αρχές είναι έτοιμες να πληρώσουν περίπου 10.000 κορώνες (1.200 δολάρια) σε κάθε αιτούντα άσυλο που είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει τη χώρα οικειοθελώς και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Όπως αναφέρει το Όσλο, το μέτρο είναι λιγότερο ακριβό από ό, τι η διατήρηση των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας στη χώρα.

Το σχετικό πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει για έξι εβδομάδες, ανέφερε η νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (Utlendingsdirektoratet – UDI) σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο RT. Τα χρήματα θα δοθούν στους πρώτους 500 αιτούντες άσυλο που θα υποβάλλουν αίτηση για εθελοντική επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους.

«Πρέπει να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους για να ταξιδέψουν πίσω στις χώρες τους οικειοθελώς, δίνοντάς τους λίγο περισσότερα χρήματα κατά την έξοδό τους. Αυτό θα μας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, διότι η φιλοξενία τους στα κέντρα είναι δαπανηρή» ανέφερε ο υπουργός Ενσωμάτωσης Sylvi Listhaug.

Οι αιτούντες άσυλο που αποφασίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους , θα λαμβάνουν 30.000 κορώνες (3,600 δολάρια) , μεταξύ αυτών 20.000 κορώνες για τα έξοδα ταξιδίου .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανικός Τύπος: Η Ισπανία νομιμοποιεί 500.000 μετανάστες «χωρίς χαρτιά»

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr