Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο Ερντογάν δεν έχει σχέση ούτε με το Ισλάμ ούτε με την πραγματικότητα”

“Ο Ερντογάν δεν έχει σχέση ούτε με το Ισλάμ ούτε με την πραγματικότητα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι προθέσεις περί μετατροπής του λαϊκού χαρακτήρα που έδωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ στην Τουρκία σε θεοκρατικό καθεστώς από τον Ερντογάν, ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων στην κοινωνία της γειτονικής χώρας. Ένας διάσημος θεολόγος του Ισλάμ, ο Χαϊρί Κιρμπασόγλου αναλύει τι ονειρεύεται ο Ερντογάν.

“Αυτός ο άνθρωπος έχει μια λανθασμένη αντίληψη για την πραγματικότητα και νομίζει πως στην Τουρκία όλοι είναι μουσουλμάνοι. Δεν είναι αλήθεια, διότι υπάρχουν διάφορες κοινωνικές κάστες που δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία. Πρέπει να θυμηθούμε πως το υπάρχον σύνταγμα που είναι κοσμικό μας επιτρέπει να συμβιώνουμε αρμονικά στο ίδιο κράτος με διάφορες κοινωνικές ομάδες” αναφέρει.

Ο θεολόγος έχει αμφιβολίες κατά πόσον οι τουρκικές αρχές έχουν ιδέα τι είναι το Ισλάμ, αντιλαμβανόμενες τη θρησκεία “ως εργαλείο δικτατορικό με αποχρώσεις ισλαμοφασισμού” και προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό για να διατηρήσουν την εξουσία.

Ο Θεολόγος είναι σίγουρος πως αυτή η πολιτική απειλεί την Τουρκία πρωτίστως, αν αναλογιστεί κανείς πού οδηγεί στην πραγματικότητα. “Αν εφαρμοστούν αυτά που ονειρεύονται οι ισλαμιστές του Ερντογάν, οποιοσδήποτε θα μπορεί να κατηγορηθεί για αθεϊσμό βάσει Συντάγματος”.

Η απόρριψη αυτής της προσπάθειας του Ερντογάν έρχεται από διάφορες πλευρές εντός της Τουρκίας. Οι Κεμαλιστές ειδικά έχουν εξοργιστεί από την απόπειρα μετατροπής της Τουρκίας σε θεοκρατικό καθεστώς και εκτιμούν πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε χάος ανάλογο με αυτό που προκάλεσε στη Μέση Ανατολή ο θρησκευτικός φανατισμός.

Τα τελευταία 13 χρόνια που κυβερνά το κόμμα του Ερντογάν οι αναλυτές εκτιμούν πως ο βασικός εχθρός ήταν… ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο ισλαμιστής που κυβερνά σήμερα τη χώρα θέλει να γυρίσει την Τουρκία στο σκοταδισμό της θρησκείας από τον οποίο την έβγαλε ο ευρωπαϊστής Ατατούρκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr