Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ενόψει ή δεύτερος “Ψυχρός Πόλεμος”;

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ενόψει ή δεύτερος “Ψυχρός Πόλεμος”;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα θέμα που εξάπτει τη φαντασία όμως το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν γεγονότα που δεν είναι καθόλου “φανταστικά” και το ερώτημα είναι πού ακριβώς πάει το πράγμα;

ΗΠΑ και Ρωσία είχαν μεγάλες στιγμές έντασης το τελευταίο διάστημα στη Βαλτική με κορυφαία το πέρασμα δύο ρωσικών μαχητικών σε απόσταση ελάχιστων μέτρων πάνω από πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 13 Απριλίου δύο ρώσικα Su-24 πέρασαν με τρομακτική ταχύτητα πάνω από το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Βαλτική και στη συνέχεια στις 29 του Απριλίου, ένα Su-27 ενεπλάκη σε “αερομαχία” με αμερικανικό αναγνωριστικό στην ίδια περιοχή.

Το μήνυμα του Πούτιν φαίνεται πως είναι σαφές: Κρατηθείτε μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας ωστόσο το ΝΑΤΟ φαίνεται πως έχει διαφορετικές απόψεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο γραμματέας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γουόρκ δήλωσε πως 4.000 πεζοναύτες του ΝΑΤΟ μεταξύ των οποίων δύο μεραρχίες των ΗΠΑ θα αναπτυχθούν στην Πολωνία και στις βαλτικές χώρες δίπλα στα ρωσικά σύνορα. Ο ίδιος μίλησε για προκλητικές κινήσεις από την πλευρά της Μόσχας, ενώ την Τετάρτη ο ΥΠΑΜ της Ρωσίας απάντησε με την ανάπτυξη τριών μεραρχιών στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Ομοίως η Γερμανία θα στείλει μια μεραρχία στη Βαλτική και κανείς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις λες και δεν κατάλαβαν τι συνέβη στην Κριμαία: Ήταν η πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο που ρωσικά άρματα μάχης εισέβαλαν σε ευρωπαϊκή χώρα (οι “παρεμβάσεις” της ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία και στην Ουγγαρία ουσιαστικά δεν συγκρίνονται καθώς τότε επρόκειτο για χώρες δορυφόρους της Μόσχας).

Κατά τη διάλυση της ΕΣΣΔ η συμφωνία που υπέγραψε ο Γκορμπατσώφ ήταν σαφής: Η συγκατάθεση του στην διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας προϋπέθετε τη μη ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στις χώρες τέως δορυφόρους της Μόσχας και αυτό ακριβώς είναι που τελικώς έγινε και η Ρωσία βλέπει ως εχθρικές κινήσεις τις πρόνοιες της ατλαντικής συμμαχίας.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει άνθρωπος που πλέον να μην έχει κατανοήσει τι συμβαίνει στη Συρία, γιατί έγινε ο πόλεμος και τι σόι τζιχαντιστές είναι αυτοί που πολεμούν τον Άσαντ. Την Τετάρτη το ρωσικό ΥΠΕΞ απείλησε τον Ερντογάν με διάλυση της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”.

Προ ημερών μόλις ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, δήλωσε ουσιαστικά πως η Δύση θα έπρεπε να μην ανησυχεί τόσο για τζιχαντιστές όσο για τη Ρωσία, ενώ ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ξεκάθαρα πως αν η Σουηδία μπει στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα απαντήσει στρατιωτικά.

Πάντως και κατά τη διάρκεια του λεγόμενου “Ψυχρού Πολέμου” οι περιφερειακοί πόλεμοι ήταν διαρκείς και η αναμέτρηση των υπερδυνάμεων έντονη αλλά πρώτη φορά οι συρράξεις πλησίασαν τόσο στην Ευρώπη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr