Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρόμικα παιχνίδια με τη Συρία – Ποιος Γάλλος συμφώνησε με τον Νταβούτογλου τον πόλεμο!

Βρόμικα παιχνίδια με τη Συρία – Ποιος Γάλλος συμφώνησε με τον Νταβούτογλου τον πόλεμο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια σειρά από άκρως ενδιαφέροντα παρασκήνια σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία και τον ρόλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (και όχι μόνο) αποκαλύπτονται σε διεθνή ανεξάρτητα ειδησεογραφικά Μέσα.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, γεννημένος στις 23 Απριλίου 1980, είναι το τρίτο παιδί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέδρου και “σουλτάνου” της νεοοθωμανικής Τουρκίας.

Ο Μπιλάλ αφού τελείωσε το σχολείο, το 1999, πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Μετά την αποφοίτησή του, αφού για λίγο εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, επέστρεψε στην Τουρκία (2006) και άρχισε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις.

Είναι ιδιοκτήτης, μαζί με άλλους δύο, μιας εφοπλιστικής εταιρείας, της “BMZ Group Denizcilik”, της οποίας τα τάνκερ έχουν κατηγορηθεί ότι μετέφεραν το πετρέλαιο που κλέβουν οι τζιχαντιστές από τις πετρελαιοπηγές που έχουν καταλάβει στη Συρία και το Ιράκ.

Στο άρθρο του Φ. Γουίλιαμ Ένγκνταχλ (F. William Engdahl), στο New Eastern Outlook, με τίτλο “Τα επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος”, διαβάζουμε ότι “το Ισλαμικό Κράτος τρέφεται και κρατιέται ζωντανό από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Τούρκο Πρόεδρο, και της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης και της MIT, της τουρκικής αντίστοιχης CIA. Η Τουρκία, ως αποτέλεσμα των επιδιώξεων του Ερντογάν στις νεοοθωμανικές του αυτοκρατορικές φαντασιώσεις, που εκτείνονται από την Κίνα μέχρι τη Συρία και το Ιράκ, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί, όχι μόνο η ίδια η Τουρκία αλλά και όλη η Μέση Ανατολή εάν συνεχιστεί η τωρινή του πορεία”.

Τον Οκτώβριο του 2014 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μια στιγμή ειλικρίνειας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Χάρβαρντ είχε ομολογήσει ότι το καθεστώς Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος με “εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες τόνους οπλισμού”, δήλωση βεβαίως που στη συνέχεια ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ανασκεύασε, αλλά πλέον ο σουλτάνος ήταν γυμνός.

Να προστεθεί εδώ, ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύτηκαν από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις σε βάσεις στο Ικόνιο.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι χρηματοδότησε τον πόλεμό του κυρίως με το λαθρεμπόριο πετρελαίου που έκανε, μέσω Τουρκίας, το οποίο έκλεβε και κλέβει από τις πετρελαιοπηγές που έχει καταλάβει στη Συρία και το Ιράκ.

Ωστόσο, ο άνδρας που ανέλαβε να διακινήσει και να εξάγει το κλεμμένο πετρέλαιο των τζιχαντιστών, με τον ίδιο να θησαυρίζει, είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο πολυαγαπημένος γιος του “σουλτάνου”.

Όπως καταγγέλλεται στο New Eastern Outlook, ο Μπιλάλ Ερντογάν φορτώνει το κλεμμένο πετρέλαιο από τα λιμάνια της Βηρυτού στον Λίβανο και του Τσεϊχάν, στα Άδανα της Τουρκίας, και το ταξιδεύει στα λιμάνια των αγοραστών.

Εκτός από τον Μπιλάλ και η κόρη του “σουλτάνου”, η Σεμιγιέ Ερντογάν, είχε γίνει γνωστό ότι στα πλαίσια της “φιλανθρωπικής” δράσης της είχε στήσει μυστικό στρατιωτικό νοσοκομείο, στο έδαφος της Τουρκίας, δίπλα στα σύνορα με τη Συρία, όπου περιέθαλπε τραυματισμένους τζιχαντιστές.

Ο Γάλλος γεωπολιτικός αναλυτής Τιερί Μισάν (Thierry Meyssan) έχει γράψει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “οργάνωσε τη λεηλασία της εμπόλεμης Συρίας, αποσυναρμολόγησε όλα τα εργοστάσια που υπήρχαν στο Χαλέπι, της οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας, τώρα μια πόλη ερείπια, και έκλεψε μεταφέροντας στην Τουρκία όλες τις μηχανές και τον εξοπλισμό. Οργάνωσε την αρχαιοκαπηλία στη Συρία και οι αρχαιολογικοί θησαυροί πωλούνταν σε διεθνείς αγοραστές στην Αντιόχεια. Ήταν εκείνος που έκανε την προβοκατόρικη επίθεση με χημικά στη Γούτα της Δαμασκού, τον Αύγουστο του 2013, για να προκαλέσει διεθνή στρατιωτική εισβολή στη Συρία”, πράγμα που τελικά δεν το κατάφερε.

Ο Μισάν ισχυρίζεται ότι η λεηλασία και κατάκτηση της Συρίας σχεδιάστηκε από τους Τούρκους σε συνεργασία με τον πρώην Γάλλο πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ. Συγκεκριμένα, την πόλη επιχείριση σχεδίασαν Ζιπέ και Νταβούτογλου (τους βλέπετε και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε).

Το 2011 ο Ζιπέ ήταν εκείνος, σύμφωνα με τον Μισάν, που έπεισε τον Ερντογάν να επιτεθεί στη Συρία, που μέχρι τότε ήταν σύμμαχος της Τουρκίας και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θεωρούσε τον Ερντογάν “κολλητό” του, με αντάλλαγμα την υποστήριξη της Γαλλίας στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια η Γαλλία έκανε πίσω και άφησε τον Ερντογάν να συνεχίζει τη σφαγή παρέα με τους Σαουδάραβες και το Κατάρ.

Ήταν η ίδια εποχή που ο Σαρκοζί διέλυε τη Λιβύη “παρασύροντας” και τον Ομπάμα, όπως έχει ομολογήσει ο Αμερικανός πρόεδρος “αδειάζοντας” τον υστερικό κοντό.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, του κεντροδεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι», να προηγείται.

Ο Αλέν Ζιπέ ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας κατά τα έτη 1995–1997.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr