Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν δύο πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρωί της Παρασκευής Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στα σύνορα με τη Συρία, άνοιξαν πυρ ενάντια σε μια ομάδα Σύρων προσφύγων που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Τουρκία, σκοτώνοντας δύο.

Το νέο περιστατικό με θύματα πρόσφυγες συνέβη κοντά στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορα.

Σύμφωνα με το Kurdistan24, ο γιατρός Μοχάμαντ Μοσλέμ του νοσοκομείου της Τελ Αμπιάντ επιβεβαίωσε ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν από τα τουρκικά πυρά και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Ο 22χρονος Μουσταφά Μοχάμαντ και ο 45χρονος Γκόλα Μοχάμαντ Τέμο ήταν ήδη νεκροί πριν τους φέρουν στο νοσοκομείο, ενώ ο 35χρονος Αμπντούλ Γανί Τάμο υποβλήθηκε σε πολύ σοβαρή εγχείριση”, είπε ο γιατρός Μοσλέμ μιλώντας σε δημοσιογράφο του K24.

Ο δρ. Μοσλέμ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ πάνω στα θύματα την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

“Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντολές από τους ανωτέρους τους να πυροβολούν οποιονδήποτε περνάει τα σύνορα αντί να τον συλλαμβάνουν και παραλαμβάνουμε [στο νοσοκομείο] τέτοια περιστατικά κάθε εβδομάδα”.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με τις περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Επίσης, οι Τούρκοι δεν δέχονται πρόσφυγες από τα κουρδικά εδάφη της βόρειας Συρίας, επιλέγουν να τους σκοτώνουν εν ψυχρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr