Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στα περίχωρα της Παλμύρας

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στα περίχωρα της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε την Κυριακή προς την Παλμύρα και οι τζιχαντιστές κατάφεραν να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας λόφους στα προάστια της ιστορικής πόλης.

Η Παλμύρα, διάσημη για τα αρχαία μνημεία της, απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους τους με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στα τέλη Μαρτίου.

Οι τζιχαντιστές που “πιέζουν” το συγκεκριμένο μέτωπο, κατάφεραν την Κυριακή να καταλάβουν δύο λόφους κοντά στο όρος Μπιν Αλί, στα προάστια της Παλμύρας, που βλέπουν προς την πόλη.

“Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στις θέσεις του στρατού στα βορειοδυτικά της Παλμύρας. Άγριες μάχες πραγματοποιήθηκαν κοντά στο όρος Μπιν Αλί και οι τζιχαντιστές κατάφεραν τελικά να καταλάβουν δύο λόφους που “βλέπουν” προς την ιστορική πόλη”, δήλωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Άμρο Αλ Χουσέιν, μιλώντας στο ARA News.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μέσα στην Παλμύρα.

Τουλάχιστον τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη, ενώ οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πήραν λάφυρα μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και ελαφριών όπλων που τα άφησαν πίσω οι κυβερνητικοί κατά την υποχώρησή τους.

Σύρος αξιωματικός που μίλησε ανώνυμα στο ARA News επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικοί υποχώρησαν, ωστόσο, περιέγραψε την κίνηση αυτή ως “τακτική απόσυρση”.

Ο ίδιος στρατιωτικός θεωρεί άνευ ουσίας την κατάληψη των δύο λόφων, αφού όπως υποστήριξε οι κυβερνητικές δυνάμεις είναι καλά και βαριά εξοπλισμένες και οι τζιχαντιστές δεν μπορούν να προωθηθούν περισσότερο.

Πρόσθεσε επίσης, μιλώντας στο ARA News, ότι οι δύο λόφοι που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές “δεν έχουν στρατηγική σημασία” και ότι οι στρατιώτες αποτραβήχτηκαν για να μην υποστούν περιττές απώλειες.

Η Παλμύρα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος πριν έναν χρόνο, τον Μάιο του 2015.

Τον Μάρτιο του 2016 οι κυβερνητικές δυνάμεις με τους συμμάχους τους και την αεροπορική υποστήριξη των Ρώσων απελευθέρωσαν την Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας υποχώρησαν αρχικά στα χωριά στα βόρεια της πόλης και προς τα ανατολικά της περίχωρα. Αργότερα επέστρεψαν στη Ράκα, την “πρωτεύουσα” της οργάνωσης στη Συρία.

Από ό,τι φαίνεται οι τζιχαντιστές έχουν περάσει στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να αναχαιτίσουν τα σχέδια του συριακού στρατού για προέλαση προς τη Ράκα.

map_syria Στον χάρτη βλέπετε την Παλμύρα και τη Ράκα. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν οι τουρκόφιλοι “μετριοπαθείς” και η Αλ Κάιντα και με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr