Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήλωση-έκπληξη από τον Πάπα – “Μισοκλείνει” την πόρτα στους πρόσφυγες

Δήλωση-έκπληξη από τον Πάπα – “Μισοκλείνει” την πόρτα στους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρώπη πρέπει να «ενσωματώσει» τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισρέουν στα εδάφη της, χωρίς ωστόσο να «ανοίγει διάπλατα τα σύνορά της με παράλογο τρόπο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα La Croix η οποία θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

Σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το αν η Ευρώπη μπορεί να «υποδεχθεί τόσους πρόσφυγες και μετανάστες» ο ποντίφικας απάντησε:

«Πρόκειται για ένα δίκαιο και υπεύθυνο ερώτημα διότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα με τρόπο παράλογο».

«Ωστόσο το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων σήμερα» συνέχισε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Το πρωταρχικό πρόβλημα είναι οι πόλεμοι που μαίνονται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και η υποανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου, που προκαλεί λιμούς» υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας «σε ένα ευρύτερο επίπεδο» το «ζήτημα ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που έχει πέσει μέσα στην ειδωλολατρία των χρημάτων».

Σχετικά με τους πρόσφυγες, «η χειρότερη υποδοχή είναι να τους γκετοποιήσουμε ενώ αυτό πρέπει να κάνουμε αντιθέτως είναι να τους ενσωματώσουμε» επέμεινε ο Φραγκίσκος.

«Στις Βρυξέλλες οι τρομοκράτες ήταν Βέλγοι, παιδιά μεταναστών, όμως προέρχονταν από ένα γκέτο. Στο Λονδίνο ο νέος δήμαρχος (Σαντίκ Καν, γιος μεταναστών από το Πακιστάν και μουσουλμάνος) ορκίστηκε σε έναν καθεδρικό ναό και θα γίνει δεκτός χωρίς αμφιβολία από τη βασίλισσα. Αυτό δείχνει για την Ευρώπη τη σημασία να βρεθεί η ικανότητα ενσωμάτωσης» υπογράμμισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr