Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει την “πρωτεύουσά” του για πολιορκία

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει την “πρωτεύουσά” του για πολιορκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρετώδεις είναι οι οχυρωματικές και στρατιωτικές προετοιμασίες που κάνει το Ισλαμικό Κράτος γύρω από τη ντε φάκτο “πρωτεύουσά” του, πόλη Ράκα στη Συρία, ώστε να αντιμετωπίσει και να αντέξει στην επικείμενη πολιορκία της από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την πρόθεσή τους να απελευθερώσουν τη Ράκα με την υποστήριξη των Αμερικανών διατράνωσαν οι Κούρδοι, που ηγούνται στις SDF, πριν μερικές ημέρες και αυτό ήταν αρκετό για να τεθεί το Ισλαμικό Κράτος σε απόλυτο συναγερμό.

“Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε να προετοιμάσει τις δυνάμεις της ώστε να είναι ικανές να αποκρούσουν μια πιθανή επίθεση στη Ράκα από τις SDF. Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε τα αρχηγεία του σε νέα σημεία μέσα στη Ράκα, που κρατούνται απόρρητα, ενώ άρχισε να αναπτύσσει εκατοντάδες τζιχαντιστές του στα προάστια της πόλης”, είπε ένας τοπικός μιντιακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News.

Τζιχαντιστής οπλαρχηγός φέρεται να δήλωσε ότι “είμαστε προετοιμασμένοι να προστατέψουμε τη Ράκα από κάθε επίθεση της σταυροφορικής συμμαχίας και των μισθοφόρων τους [αναφερόμενος στις κουρδικές δυνάμεις]”.

Το Ισλαμικό Κράτος επίσης διέταξε όλα τα μέλη των θρησκευτικών δικαστηρίων της Σαρία και της τζιχαντιστικής “ισλαμικής αστυνομίας” να ενταχθούν στις μάχιμες μονάδες του ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί στην υπεράσπιση της Ράκα.

raqqa Η Ράκα είναι πόλη στα βόρεια της κεντρικής Συρίας, χτισμένη στη βόρεια όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 160 χλμ. ανατολικά του Χαλεπίου. Είναι η πρωτεύουσα του κυβερνείου Ράκα, και μία από τις κύριες πόλεις στο δυτικό τμήμα της Τζαζίρα (βόρεια Μεσοποταμία). Σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2004, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 220.488 κάτοικοι. Σήμερα, η πόλη είναι η “πρωτεύουσα” του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αξιωματικός των SDF Χεμπούν Οσμάν δήλωσε από την πλευρά του στο ARA News ότι οι προετοιμασίες για την πολιορκία της Ράκα βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωση της πόλης θα είναι το πρώτο βήμα για να εξαλειφθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ο επίσημος εκπρόσωπος των SDF, Ταλάλ Σιλό, παραδέχτηκε ότι η μάχη για τη Ράκα “αναμένεται να είναι δύσκολη” και ότι θα ξεκινήσουν απελευθερώνοντας σταδιακά εδάφη, κωμοπόλεις και χωριά γύρω από τη Ράκα, πριν φτάσουν να διεκδικήσουν την ίδια την πόλη.

Πληροφορίες μέσα από τη Ράκα αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος κατασκευάζει συνεχώς νέα οχυρωματικά έργα και κρυψώνες για τον βαρύ του οπλισμό, ώστε να τον γλιτώσει από τις αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών που αναμένονται σφοδρότατες όταν ξεκινήσει η μάχη για τη Ράκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Αποχωρεί χωρίς συμφωνία η Χαμάς από το Κάιρο – Αδιέξοδο στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων, η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr