Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι χτύπησαν με βόμβες φωσφόρου τη Νίσιβη – Οι Κούρδοι αντέχουν

Οι Τούρκοι χτύπησαν με βόμβες φωσφόρου τη Νίσιβη – Οι Κούρδοι αντέχουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός καταγγέλλεται ότι βομβάρδισε την Τρίτη την κυρίως κουρδική πόλη Νίσιβη, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, με τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου.

Οι βόμβες φωσφόρου είναι εμπρηστικές βόμβες.

Η κουρδική πόλη Νίσιβη, η οποία βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος, δέχεται ασταμάτητη επίθεση του τουρκικού στρατού και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας από τις 14 Μαρτίου.

Πάνοπλοι Τούρκοι των δυνάμεων ασφαλείας, υποστηριζόμενοι από τανκς, πυροβολικό και ελικόπτερα, δεν μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη που την υπερασπίζονται Κούρδοι νεολαίοι ελαφρά οπλισμένοι.

Ιατρικές πηγές μέσα από την πόλη επιβεβαίωσαν ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας βομβάρδισε τη Νίσιβη την Τρίτη με βόμβες φωσφόρου.

Η πόλη έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί, με πολλά κτίριά της να έχουν σωριαστεί, ενώ περίπου 100.000 κάτοικοί της την έχουν εγκαταλείψει και έχουν καταφύγει σε άλλες πόλεις της Τουρκίας ως εσωτερικοί πρόσφυγες.

Ωστόσο, πληροφορίες μέσα από την πόλη επιβεβαιώνουν ότι πολλοί άμαχοι παραμένουν στις εμπόλεμες γειτονιές.

Μιλώντας στο ARA News ο μιντιακός ακτιβιστής Άκραμ Μπαράκα, μετέδωσε ότι “αφού έριξαν [οι Τούρκοι] τις βόμβες, είδαμε αρχικά άσπρο καπνό τον οποίο ακολούθησε πυκνός μαύρος καπνός και ξαφνικά τα χτυπημένα κτίρια τυλίχτηκαν σε τεράστιες φλόγες”.

Ο ίδιος επικαλέστηκε και ιατρικές πηγές μέσα από τη Νίσιβη, οι οποίες όχι μόνο επιβεβαίωσαν με τη σειρά τους ότι χτυπήθηκε η πόλη με βόμβες φωσφόρου αλλά και ότι οι στόχοι ήταν άμαχοι.

Ο τουρκικός στρατός έχει εξευτελιστεί. Μια χούφτα όχι έμπειροι αντάρτες του PKK, αλλά ελαφρά οπλισμένοι νεολαίοι των πολιτοφυλακών YPS, υπερασπίζονται κουρδικές πόλεις απέναντι σε έναν οπλισμένο ως αστακό εχθρό, που τους επιτίθεται με τανκς, αεροπλάνα, ελικόπτερα και τους βομβαρδίζει συνεχώς.

“Κάθε πρωί ένα νέο κύμα βομβαρδισμού χτυπά την πόλη”, λέει ο Κούρδος δημοσιογράφος Μιχεμέντ Χεσσέ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν εντυπωσιαστεί από το πόσο άχρηστος και ανίκανος είναι ο τουρκικός στρατός.

“Τους κάλεσαν και τους ρώτησαν ειρωνικά πόσο καιρό ακριβώς χρειάζονται για να νικήσουν οπλισμένα παιδάκια που τους πολεμάνε μέσα από χαλάσματα”, είπε καλά ενημερωμένη στρατιωτική πηγή.

Και να φανταστείτε ότι στις κουρδικές πόλεις της Τουρκίας επιχειρούν, υποτίθεται, ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας, η “αφρόκρεμά” τους δηλαδή. Οπότε ο καθένας μπορεί να υποθέσει για τα χάλια του υπόλοιπου τουρκικού στρατού.

Απελπισμένοι οι Τούρκοι από την ανικανότητά τους αποφάσισαν να χτυπήσουν τους νεολαίους με εμπρηστικές βόμβες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr