ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν «διπλωματική αποστολή» στο Παρίσι

Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν «διπλωματική αποστολή» στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι τον Μάρτιο κήρυξαν μονομερώς τη δημιουργία αυτόνομης ομόσπονδης επαρχίας στον βορρά της αραβικής χώρας, εγκαινίασαν διπλωματικό γραφείο στο κεντρικό Παρίσι.

Το γραφείο δεν αναγνωρίζεται από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διατηρεί διπλωματικές σχέσεις μόνον με τον Εθνικό Συνασπισμό των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού.

Η δημιουργία του γραφείου της Ροζάβα – όπως ονομάζεται η ομόσπονδη οντότητα των Σύρων Κούρδων – εγκαινιάστηκε παρόντος του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, του φιλοσόφου Μπερνάρ Ανρί Λεβί και άλλων προσωπικοτήτων της γαλλικής δημόσιας ζωής.

Ανάλογα γραφεία έχουν εγκαινιάσει οι Κούρδοι της Συρίας σε Μόσχα, Βερολίνο και Στοκχόλμη.

Οι διπλωματικές αποστολές της Ροζάβα ελέγχονται σχεδόν πλήρως από το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), συριακό παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Τόσο η κυβέρνηση της Δαμασκού όσο και η συριακή αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζουν την αυτόνομη κουρδική οντότητα.

Οι Κούρδοι αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού της Συρίας. Το PYD διατηρεί στενές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία, όσο και με τις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται ως η μόνη συγκροτημένη δύναμη η οποία πολεμά επί του εδάφους το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία στέλνει στην Υεμένη Σύρους μισθοφόρους νεοθωμανούς τζιχαντιστές

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ

Η νότια Συρία αναμένεται να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο έδαφος

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr