Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επέτρεψε σε κατοίκους της Ράκα να την εγκαταλείψουν

Το Ισλαμικό Κράτος επέτρεψε σε κατοίκους της Ράκα να την εγκαταλείψουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προελαύνουν προς τη ντε φάκτο “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ράκα, στη Συρία, οι τζιχαντιστές επέτρεψαν σε ορισμένους από τους κατοίκους της πόλης να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN που επικαλείται ως πηγή του τοπικό ακτιβιστή από την πόλη.

Η προέλαση των SDF, που κορμός τους είναι οι κουρδικές σοσιαλιστικές δυνάμεις YPG/YPJ και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης.

Οι SDF είναι μια συμμαχία κουρδικών, αραβικών, ασσυριακών (χριστιανικών) και τουρκμενικών δημοκρατικών οργανώσεων.

Ο μιντιακός ακτιβιστής Σαρμάντ Αλ Τζιλάνι, της ιστοσελίδας “Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά” (Raqqa is Being Slaughtered Silently), είπε ότι η σουνιτική τρομοκρατική οργάνωση επέτρεψε σε κατοίκους της Ράκα να φύγουν από την πόλη και να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο της Ράκα και προς τα νοτιοανατολικά μέχρι τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, αλλά να μην πάνε παραπέρα.

map_raqqa

Το απόγευμα της Τρίτης, που ξεκίνησε η επίθεση των SDF, δόθηκαν δυνατές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της Ράκα, ωστόσο, οι 12.000 άνδρες και γυναίκες των SDF που συμμετέχουν στην επίθεση ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να υποχωρήσουν.

Οι τζιχαντιστές έχουν εντολές από την ηγεσία τους όπως υποχωρούν να γκρεμίζουν και να πυρπολούν τα πάντα πίσω τους, εφαρμόζοντας την τακτική της καμμένης γης.

Τοπικοί ακτιβιστές μεταδίδουν ότι τις τελευταίες ημέρες, πριν την έναρξη της κουρδικής επίθεσης το απόγευμα της Τρίτης, αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πέταξαν προκηρύξεις πάνω από τα βόρεια προάστια της Ράκα ζητώντας από τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα εδάφη των τζιχαντιστών γιατί έρχεται πολιορκία.

“Αυτή είναι η ώρα που περιμένατε. Τώρα είναι ώρα να εγκαταλείψετε τη Ράκα”, ανέφεραν οι προκηρύξεις.

Οι μάχες την Τρίτη το απόγευμα δόθηκαν 48 χιλιόμετρα βόρεια της Ράκα, γύρω από την κωμόπολη Εΐν Ισά.

Ο υπό τις ΗΠΑ Διεθνής Συνασπισμός παρέχει “συμβουλές και βοήθεια” στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι 250 Αμερικανοί κομάντος που βρίσκονται στη βόρεια Συρία δεν συμμετέχουν στις μάχες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού συνταγματάρχης Στηβ Γουόρεν.

“Είμαστε παρόντες στα αρχηγεία [των Κούρδων] παρέχοντας συμβουλές αλλά δεν ανταλλάσσουμε πυρά” με το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.

Στις αρχές Μαΐου είχε επιβεβαιωθεί η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε κηρύξει τη Ράκα σε κατάσταση συναγερμού εν αναμονή της κουρδικής επίθεσης.

Συνολικά 12.000 άνδρες και γυναίκες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συμμετέχουν στην επίθεση βόρεια της Ράκα.

Η Ράκα είναι πόλη στα βόρεια της κεντρικής Συρίας, χτισμένη στη βόρεια όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 160 χλμ. ανατολικά του Χαλεπίου.

Είναι η πρωτεύουσα του κυβερνείου Αρ-Ράκκα, και μία από τις κύριες πόλεις στο δυτικό τμήμα της Τζαζίρα (βόρεια Μεσοποταμία).

Σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2004, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 220.488 κάτοικοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr