Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα έτοιμα για την επίθεση στη Λιβύη: Πολεμικό πλοίο στέλνει και η Βρετανία

Όλα έτοιμα για την επίθεση στη Λιβύη: Πολεμικό πλοίο στέλνει και η Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλοίο του πολεμικού ναυτικού θα στείλει η Βρετανία στη Λιβύη, προκειμένου να βοηθήσει στην “καταπολέμηση της παράνομης μεταφοράς ανθρώπων και όπλων”.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε εχτές στην απαγόρευση πτήσεων από Λιβύη όλων πλην στρατιωτικών αεροσκαφών, από τώρα ως τον Σεπτέμβριο ενώ το ΝΑΤΟ ξεκινά “ασκήσεις” νοτίως της Κρήτης. Η επίσημη ενημέρωση βέβαια μιλά πάντα για πολεμικά πλοία με “ανθρωπιστική αποστολή”…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε λοιπόν αυτή την εβδομάδα να βοηθήσει τη Λιβύη να ανασυγκροτήσει το ναυτικό και την ακτοφυλακή της για να αντιμετωπίσει τους διακινητές ανθρώπων, μετά από μία έκκληση για βοήθεια από τη νέα οικουμενική κυβέρνηση της Τρίπολης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι κατά την συνεδρίαση της G7 για θέματα εξωτερικού χθες βράδυ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον θα παρουσίαζε τα σχέδια της χώρας του για την αύξηση της συμμετοχής της στην περιοχή, όπου ήδη έχει αναπτύξει τέσσερα πλοία.

«(Ο πρωθυπουργός) θα επαναλάβει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Λιβύης και να τους βοηθήσουμε να οικοδομήσουν την ικανότητα της ακτοφυλακής τους», είπε ο εκπρόσωπος. «Θα αναλάβουμε τώρα ενεργό ηγετικό ρόλο στη διαδικασία αυτή (…) Όταν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου του ΟΗΕ μπει σε ισχύ, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε πλοίο του πολεμικού ναυτικού στην περιοχή για να βοηθήσει στον τερματισμό της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και όπλων», συνέχισε.

Βρετανός αξιωματούχος είπε ότι δεν έχει γίνει επίσημη αίτηση από τη Λιβύη ώστε το πλοίο να μπορεί να δράσει εντός των χωρικών της υδάτων, αλλά αναμενόταν «αρκετά σύντομα». Πρόσθεσε ότι το πλοίο θα μπορέσει να τεθεί σε δράση στην περιοχή μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βασιλιάς Κάρολος: «Πόρτα» στον γιο του πρίγκιπα Χάρι – Δεν θα τον δει γιατί είναι… πολύ απασχολημένος

Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων, η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr