Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη φορά Κύπριος Πρόεδρος μάρτυρας σε ποινική υπόθεση

Πρώτη φορά Κύπριος Πρόεδρος μάρτυρας σε ποινική υπόθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου κατέθεσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού του γενικού εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση. Ο κ. Αναστασιάδης κλήθηκε να καταθέσει από τους δικηγόρους υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων και της κατάχρησης εξουσίας.

Στη μαρτυρία του ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι έγιναν δύο συναντήσεις με τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και τον Ρίκκο Ερωτόκριτου. Οι συναντήσεις, διευκρίνισε, έγιναν με δική του πρωτοβουλία για να τονίσει τι ανέμενε από τους δύο αξιωματούχους. Προσέθεσε ότι ο διάλογος που έγινε μεταξύ τους ήταν για καλύτερο συντονισμό του έργου τους, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο γενικός εισαγγελέας.

Σε δηλώσεις μετά την κατάθεση στο Κακουργιοδικείο, ο κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι έπραξε το καθήκον του απέναντι στη δικαιοσύνη. «Από την ώρα που καλούμουν ως μάρτυρας δεν είχα επιλογή, αν δεν προσερχόμουν στο δικαστήριο θα ήταν περιφρόνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναστασιάδης παραδέχτηκε, σύμφωνα με το sigmalive, ότι υπήρχε κακή σχέση μεταξύ Ρίκκου Ερωτοκρίτου και Κώστα Κληρίδη και επισήμανε ότι επιχείρησε να εξομαλύνει τις σχέσεις των δύο αντρών. Παράλληλα, είπε, ότι τους εισηγήθηκε να προβαίνουν σε πρωινές συσκέψεις που δυστυχώς δεν γίνονταν.

Κατά την αντεξέταση του Πρόεδρου Αναστασιάδη από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλία Στεφάνου, είπε ότι ο κ. Ερωτοκρίτου τον είχε ενημερώσει ότι ενδιαφερόταν για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι του εξέφρασε παράπονο γιατί δεν διορίστηκε ο ίδιος στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Ανέφερε επίσης ότι εισηγήθηκε το χειρισμό των ποινικών υποθέσεων όπως τον αναλάβει ο κ. Ερωτοκρίτου, δεδομένης της πείρας του στις ποινικές υποθέσεις και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο Γενικός Εισαγγελέας, προκειμένου να υπάρχει μια ομαλή μεταξύ τους συνεργασία.

«Δεν έπρεπε να είμαι καν εδώ, οι πρόνοιες του Συντάγματος προνοούν τι πρέπει να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr