Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαν “ποντικοί στη φάκα” οι τζιχαντιστές του ISIS στη Φαλούτζα

Σαν “ποντικοί στη φάκα” οι τζιχαντιστές του ISIS στη Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν το Σάββατο στην πρώτη γειτονιά της κατεχόμενης, από το Ισλαμικό Κράτος, Φαλούτζα, αφού πρώτα κατέλαβαν το προάστιο Νουαϊμίγια που απέχει 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Φαλούτζα.

Σε άλλο σημείο, οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τη μικρή αλλά σημαντική σε αυτή τη μάχη πόλη Σακλαουίγια, 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φαλούτζα. Τα κυβερνητικά στρατεύματα ανάρτησαν την εθνική σημαία του Ιράκ σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια.

Πυροτεχνουργοί των ιρακινών ερευνούν σχολαστικά τους δρόμους της Σακλαουίγια γιατί το Ισλαμικό Κράτος έχει “φυτέψει” εκατοντάδες παγίδες με εκρηκτικά και νάρκες.

Μια ομάδα τζιχαντιστών, που προσπάθησε να διαφύγει με μια σχεδία στον ποταμό Ευφράτη, από τα νότια της πόλης, εντοπίστηκε από αμερικανικό αεροσκάφος και την τίναξε στον αέρα, μην αφήνοντας κανέναν ζωντανό.

Η απελευθέρωση της Σακλαουίγια έρχεται μια ημέρα μετά τον βομβαρδισμό αρχηγείων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα και την καταστροφή δικτύων από τούνελ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων τζιχαντιστών.

Με τις νίκες που πέτυχαν οι Ιρακινοί το Σάββατο κατάφεραν να αποκόψουν εντελώς τις δυνάμεις των τρομοκρατών που βρίσκονται οχυρωμένοι στη Φαλούτζα από τους συντζιχαντιστές τους στα δυτικά και στα βόρεια.

Η Φαλούτζα είναι η πρώτη πόλη του Ιράκ που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, την πήρε τον Ιανουάριο του 2014, έξι μήνες πριν εισβάλει στο βορειοδυτικό Ιράκ από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Ιρακινοί αξιωματικοί εκτιμούν ότι είναι η πρώτη φορά που οι ιρακινές δυνάμεις βρίσκονται τόσο κοντά στο να απελευθερώσουν τη Φαλούτζα από τους τζιχαντιστές.

Στον χάρτη της Google βλέπετε τη Σακλαουίγια, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Φαλούτζα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr