Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: “Οι Κούρδοι ηγέτες είναι άθεοι και ζωροαστριστές”

Ερντογάν: “Οι Κούρδοι ηγέτες είναι άθεοι και ζωροαστριστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι μια είδηση που “ξέφυγε” αλλά έχει τη σημασία της. Επισκεπτόμενος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την πόλη Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα), πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, στις 28 Μαΐου, έκανε την εξής “τρομερή καταγγελία” για τους Κούρδους βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου.

Σε μια προσπάθεια να εγείρει ισλαμιστικό μένος εναντίον των Κούρδων σοσιαλιστών βουλευτών και των Κούρδων αυτονομιστών, αφού τους κατηγόρησε ότι έκαψαν τζαμιά, δήλωσε:

“Είναι άθεοι, είναι ζωροαστριστές. Τίποτα καλό δεν θα προκύψει από αυτούς. Δεν έχουν τις [ισλαμιστικές] αξίες μας και δεν δρουν σύμφωνα με αυτές”.

Ο ηλιολατρικός Ζωροαστρισμός είναι η αρχαία (εθνική) θρησκεία των Κούρδων και των Περσών. Οι Κούρδοι είναι οι αρχαίοι Μηδοί.

Παρά τον υποχρεωτικό εξισλαμισμό τους, εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι παρέμειναν πιστοί είτε στον ίδιο τον Ζωροαστρισμό, είτε σε εκδοχές του, όπως οι Γιαζίντι και οι Γιαρσανιστές.

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), δηλαδή οι Κούρδοι αυτονομιστές, προστατεύουν τις αρχαίες κουρδικές παραδόσεις και τις αναδεικνύουν, διότι από αυτές αντλούν την εθνική τους ταυτότητα και ιδιαιτερότητα που τους διαχωρίζει από τους Τούρκους και τους Άραβες κατακτητές τους.

Βεβαίως, κατηγορώντας όλους τους Κούρδους πατριώτες ως οπαδούς του Ζωροάστρη ή ως “άθεους”, ο Ερντογάν αποσκοπεί στο να στρέψει εναντίον τους όλους τους μουσουλμάνους, ακόμα και τους Κούρδους μουσουλμάνους.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο Ζωροαστρισμός φουντώνει ξανά στο Κουρδιστάν και δεν αποκλείεται ένα μελλοντικό κουρδικό κράτος να έχει ως επίσημη θρησκεία του και τον Ζωροαστρισμό, πέρα από το Ισλάμ, αφού είναι η εθνική κουρδική θρησκεία.

Διαβάστε σχετικά:

1. Χιλιάδες Κούρδοι εγκαταλείπουν το Ισλάμ και επιστρέφουν στον Ζωροαστρισμό
2. Χάρη στον τζιχαντισμό αναβιώνει ο Ζωροαστρισμός στο Κουρδιστάν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr