Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελευταίες “ανορθόδοξες” προσπάθειες του Κάμερον να αποτρέψει το Brexit

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πλευρό πολιτικών από την αντίθετη πλευρά του πολιτικού φάσματος της Βρετανίας εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός και ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον σε ομιλία του υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Ο κ. Κάμερον επανέλαβε ότι η Βρετανία θα είναι ισχυρότερη εντός ΕΕ και προκάλεσε την εκστρατεία VoteLeave υπέρ του Brexit να εξηγήσει τι θα συμβεί σε οικονομικό επίπεδο αν η χώρα βγει από την ενωμένη Ευρώπη.

Δίνοντας την απάντηση ο ίδιος, προειδοποίησε για ένα άμεσο οικονομικό σοκ που θα προκαλούσε ύφεση, για αβεβαιότητα που θα διαρκούσε μία δεκαετία και για επιβάρυνση του βρετανικού εμπορίου. «Όλα αυτά μαζί θα ήταν μία βόμβα κάτω από την οικονομία μας και το χειρότερο θα είναι ότι θα την έχουμε πυροδοτήσει οι ίδιοι», είπε ο κ. Κάμερον.

Κατηγόρησε τα στελέχη της εκστρατείας υπέρ του Brexit, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι επίσης Συντηρητικοί Μπόρις Τζόνσον και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, ότι αποφεύγοντας να μιλήσουν για την επόμενη μέρα στην οικονομία γίνονται «αντιδημοκρατικοί» και «επιπόλαιοι». Όπως πρόσθεσε, συνεχίζοντας την εσωκομματική αντιπαράθεση, «(τα στελέχη αυτά) συνεχίζουν ένα οικονομικό τέχνασμα σε βάρος των Βρετανών πολιτών. Το βρετανικό κοινό αξίζει περισσότερα από το να τους ζητήσουμε να ρίξουν τα ζάρια».

Μαζί με τον κ. Κάμερον εμφανίστηκε η Χάριετ Χάρμαν των Εργατικών, αλλά όχι ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρον και η αρχηγός των Πρασίνων Νάταλι Μπένετ.

Η αντίδραση της εκστρατείας VoteLeave ήταν να σχολιάζει ότι «όσο ο κ. Κάμερον εμφανίζεται στο πλευρό ηττημένων πολιτικών τόσο περισσότερο η εκστρατεία υπέρ της παραμονής μοιάζει να βρίσκεται σε καράβι που βυθίζεται».

Λίγο αργότερα, σε εκδήλωση στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον ο Μπόρις Τζόνσον, ο Μάικλ Γκόουβ και άλλοι πολιτικοί υπέρ του Brexit ανέπτυξαν μερικά από τα οικονομικά τους επιχειρήματα. Ο τέως δήμαρχος Λονδίνου υποστήριξε ότι η παραμονή στην ΕΕ θα σημάνει αύξηση των βρετανικών εισφορών κατά 2,4 δισεκατομμύρια λίρες λόγω της αύξησης του κοινοτικού προϋπολογισμού, μιας τρύπας ύψους 20 δισεκατομμυρίων λιρών στα βιβλία των Βρυξελών και συμμετοχής σε μελλοντικές διασώσεις στην ευρωζώνη.Η απάντηση της εκστρατείας υπέρ της παραμονής ήταν ότι πρόκειται για «ανοησίες».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, βουλευτές που εναντιώνονται στο Brexit εξετάζουν την πιθανότητα να αξιοποιήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία και την πλειοψηφία τους προωθώντας την παραμονή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά ακόμα και σε περίπτωση ψήφου υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Οι βουλευτές που τάσσονται κατά του Brexit υπολογίζονται σε 454, έναντι 147 που θέλουν την έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr