Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρρωστος σε νοσοκομείο στη Σουηδία ο 4χρονος “τζιχαντιστής” Ίσα Ντέιρ

Άρρωστος σε νοσοκομείο στη Σουηδία ο 4χρονος “τζιχαντιστής” Ίσα Ντέιρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα τετράχρονο αγόρι από τη Βρετανία, που βρισκόταν στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος “Τζιχάντι Τζούνιορ” και έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν το είδαμε σε προπαγανδιστικό βίντεο να ανατινάζει, με το πάτημα ενός κουμπιού, μια ομάδα αιχμαλώτων, λέγεται ότι μεταφέρθηκε κρυφά στη Σουηδία για μια εγχείριση και το συνόδευε η τζιχαντίστρια μητέρα του.

ISIS-Junior1 Ο μικρός Ίσα όπως εμφανίστηκε στο βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το παιδί, που το κανονικό του όνομα είναι Ίσα Ντέιρ, το πήρε η μάνα του από τη Ράκα, την “πρωτεύουσα” του ISIS στη Συρία, και το πήγε άρρωστο στη Σουηδία. Το παιδί ασθενούσε εδώ και κάποιους μήνες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές της, το τετράχρονο αγόρι χειρουργήθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Η Βρετανίδα τζιχαντίστρια μητέρα του, η Γκρέις, το πήγε στη Σουηδία διότι ο τζιχαντιστής “μακαρίτης” σύζυγός της, ο Αμπού Μπακρ, ήταν Σουηδός υπήκοος.

Khadijah-Dare-Abu-Bakr Η Γκρέις, Χαντίτζα, Ντέιρ με τον Σουηδό υπήκοο τζιχαντιστή σύζυγό της, Αμπού Μπακρ, πριν ο τελευταίος σκοτωθεί σε μάχη.

“Ο Ίσα είχε μια εγχείριση πριν μερικές εβδομάδες. Αυτός και η μητέρα του βρέθηκαν στη Σουηδία. Κανείς δεν γνωρίζει πώς κατάφεραν να φύγουν από τη Συρία και να φτάσουν στη Σουηδία”.

Ο μικρός Ίσα έγινε παγκοσμίως γνωστός τον Φεβρουάριο όταν τον είδαμε σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος να λέει, πριν ανατινάξει τους αιχμαλώτους: “Θα σκοτώσουμε τους απίστους εδώ πέρα”.

Η 24χρονη μητέρα του, η Γκρέις, άλλαξε το όνομά της σε Χαντίτζα όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Άφησε το σπίτι της στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, παίρνοντας μαζί της τον Ίσα, ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή και αργότερα παντρεύτηκε τον τζιχαντιστή Σουηδό υπήκοο, ο οποίος σκοτώθηκε το 2012.

Ο τετράχρονος Ίσα, στο βίντεο που πρωταγωνίστησε για το Ισλαμικό Κράτος, ανατίναξε με το πάτημα ενός κουμπιού τέσσερις αιχμαλώτους που το Ισλαμικό Κράτος είχε κατηγορήσει ως κατασκόπους.

Το μικρό παιδί στεκόταν δίπλα σε έναν μασκοφόρο τζιχαντιστή, ο οποίος πρέπει να είναι Βρετανός υπήκοος, που εμφανίζεται να λέει στο ίδιο βίντεο:

“Ντέιβιντ Κάμερον, έστειλες τους κατασκόπους σου στη Συρία και στη συνέχεια έδωσες έγκριση στους άνδρες σου, χιλιάδες μίλια μακριά, να πατήσουν ένα κουμπί και να σκοτώσουν τα αδέλφια μας που ζούσαν στη Δύση”.

“Λοιπόν, σήμερα θα σκοτώσουμε τους κατασκόπους σου με τον ίδιο τρόπο που σε βοήθησαν να σκοτώσεις τα αδέλφια μας”.

Στη συνέχεια δίνει στο τετράχρονο παιδί, που φυσικά αδυνατεί να καταλάβει τι κάνει, να πατήσει το κουμπί του πυροκροτητή που ανατίναξε τους τέσσερις “κατασκόπους”.

ISIS-Junior3 Το πλάνο της στιγμής που ο Ίσα πατάει το κουμπί και ανατινάζει τους αιχμαλώτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μερικές ημέρες πριν το γύρισμα του βίντεο, ο Ίσα μίλησε με τον παππού του στο Λονδίνο μέσω τηλεφώνου και του φώναξε “σε παρακαλώ σώσε με”.

Sunday-Dare Ο παππούς του Ίσα, ο 59χρονος Σάντεϊ Ντέιρ.

Μιλώντας στον βρετανικό Τύπο ο παππούς του παιδιού, ο 59χρονος Σάντεϊ Ντέιρ, είπε:

“Είναι εντελώς σατανικό αυτό που έκαναν στο μικρό παιδί, εντελώς σατανικό. Ξέσπασα σε κλάματα όταν είδα ότι ήταν εκείνος. Δεν του αρέσει εκεί. Του μίλησα στο τηλέφωνο και μου είπε “παππού, έλα και πάρε με”. Είμαι συντετριμμένος που χρησιμοποίησαν τον εγγονό μου με αυτόν τον τρόπο, τον χρησιμοποίησαν ως πιόνι”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr