Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 30 γυναικόπαιδα στη Φαλούτζα

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 30 γυναικόπαιδα στη Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν τουλάχιστον 30 Ιρακινούς αμάχους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Φαλούτζα, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους είπαν στους άνδρες ότι αν ήθελαν να φύγουν από την πόλη, ήταν ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά υπό έναν όρο, να μην πάρουν τις οικογένειές τους μαζί τους, κι ότι εάν προσπαθούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο θα τους σκότωναν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού στο NBC την Παρασκευή.

Οι περισσότεροι από τους 30 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τα πυρά των μελών του Ισλαμικού Κράτους στη Φαλούτζα την Παρασκευή ήταν γυναικόπαιδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο ιρακινός στρατός και σιιτικές ιρακινές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές, με την αεροπορική υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εξαπέλυσαν μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης την 23η Μαΐου.

Η Φαλούτζα είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο του 2014.

Η Φαλούτζα, 67 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, της πρωτεύουσας του Ιράκ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της επαρχίας Άνμπαρ.

Είναι γνωστή ως η πόλη των τζαμιών, επειδή η πόλη μαζί με τα γύρω χωριά έχουν περισσότερα από 200 τζαμιά. Υπολογίζεται για το 2010 ότι είχε 326.471 κατοίκους.

Η περιοχή της πόλης κατοικείται επί χιλιετίες. Χρονολογείται από τους Βαβυλωνιακούς χρόνους, ενώ υπήρξε σημαντικό κέντρο μελέτης των Εβραίων, λόγω της σημαντικής ακαδημίας που υπήρχε στην πόλη.

Το 1947 είχε μόλις 10.000 κατοίκους, αλλά η θέση της πάνω σε ένα από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους του Ιράκ, την ώθησε σε μεγάλη ανάπτυξη μέσω του εμπορίου του πετρελαίου.

Βομβαρδίστηκε κατά τον Πόλεμο του Κόλπου. Στην αρχή του πολέμου στο Ιράκ το 2003 επηρεάστηκε λιγότερο από άλλες πόλεις, όμως το Νοέμβριο του 2004, οι Αμερικανοί την κατέλαβαν ολόκληρη καθώς την θεωρούσαν προπύργιο των ανταρτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr