Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν κατά λάθος “μετριοπαθείς” ισλαμιστές στη Μαρέα

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν κατά λάθος “μετριοπαθείς” ισλαμιστές στη Μαρέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αμερικανοί παραδέχθηκαν ότι βομβάρδισαν κατά λάθος μια ένοπλη ομάδα Σύρων “μετριοπαθών” ισλαμιστών που είχαν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές ανατολικά της πόλης Μαρέα, στις 27 και 28 Μαΐου, από την πλευρά δηλαδή που την πολιορκούσε το Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη Μαρέα βρίσκεται βόρεια της πόλης του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία.

Στις δυνάμεις που αμύνονταν στη Μαρέα ήταν και η Ταξιαρχία Μουτασίμ, μια δύναμη Σύρων “μετριοπαθών” ισλαμιστών που είχαν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από τους Αμερικανούς. Κατά λάθος οι Αμερικανοί βομβάρδισαν εκτός από το Ισλαμικό Κράτος και την Ταξιαρχία Μουτασίμ.

Οι οπλαρχηγοί της Ταξιαρχίας Μουτασίμ είπαν στη The Journal ότι το αμερικανικό αεροσκάφος τους χτύπησε την ώρα που μάχονταν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Δέκα ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν από τα “φίλια πυρά”.

Ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής Κεντρικής Διοίκησης, δήλωσε με τη σειρά του στη The Journal ότι έχει διαταχθεί έρευνα για να εξιχνιαστεί το περιστατικό.

Οι Αμερικανοί είχαν ξεκινήσει το 2014 ένα πρόγραμμα 500 εκ. δολαρίων για την εκπαίδευση “μετριοπαθών” ισλαμιστών στο έδαφος της Τουρκίας, το οποίο και σταμάτησαν όταν ανακάλυψαν ότι αυτοί που τους έφερνε ο Ερντογάν να εκπαιδεύσουν, μόλις περνούσαν τα σύνορα προσχωρούσαν στην Αλ Κάιντα με τον ολοκαίνουργιο αμερικανικό εξοπλισμό τους.

Τον Οκτώβριο του 2015 οι Αμερικανοί αποφάσισαν να υποστηρίξουν της Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν ως “κορμό” τους Κούρδους της Συρίας.

Πολλοί από τους σημερινούς τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ήταν μεταξύ των “ανταρτών” που εκπαιδεύτηκαν το 2012 στην Ιορδανία από τη CIA για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Άσαντ.

Οι “πατάτες” των αμερικανικών υπηρεσιών κατά τα πρώτα χρόνια του πολέμου στη Συρία, που εμπιστευόμενες Σαουδική Αραβία και Τουρκία εκπαίδευσαν και εξόπλισαν πολλούς από τους μετέπειτα τρομοκράτες, γίνονται προσπάθειες να διορθωθούν από τον Οκτώβριο του 2015 και μετά που οι ΗΠΑ, σαν να “ξύπνησαν” από γεωπολιτικό λήθαργο, “ανακάλυψαν” το παιχνίδι που έπαιζαν πίσω από τις πλάτες τους Άγκυρα και Ριάντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr