Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζον Μπρέναν (CIA) “αθώωσε” τη Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις της 11/9

Ο Τζον Μπρέναν (CIA) “αθώωσε” τη Σαουδική Αραβία για τις επιθέσεις της 11/9
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε ότι η Επιτροπή Έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν βρήκε ποτέ αποδείξεις ανάμιξης της Σαουδικής Αραβίας στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η δήλωσή του αυτή έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία υποστηρίζουν ότι η επίσημη υποστήριξη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στους τρομοκράτες που χτύπησαν με αεροπλάνα τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό Πεντάγωνο, περιλαμβάνονται σε μια απόρρητη έκθεση 28 σελίδων.

Τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε επίσης δηλώσει ότι στην έκθεση δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου ερεύνησε διεξοδικά τους ισχυρισμούς για Σαουδική ανάμιξη, εμπλοκή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τα ευρήματά τους, τα συμπεράσματά τους ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ως θεσμός ή υψηλόβαθμοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστήριξαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου”, είπε ο Μπρέναν μιλώντας το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya.

Ο Μπρέναν υποστήριξε ακόμα ότι η Σαουδική Αραβία έχει γίνει ένας από τους καλύτερους συνεργάτες των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας τα τελευταία 15 χρόνια.

Τον Μάιο ο διευθυντής της CIA είχε υποστηρίξει ότι ο αποχαρακτηρισμός των 28 σελίδων από απόρρητες θα ήταν λάθος καθώς περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδεθεί η Σαουδική Αραβία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τώρα τα γυρίζει… λέει ότι απλά δεν υπάρχει τίποτα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κατέλαβαν τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα στις ΗΠΑ. Τα δύο τα έριξαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το τρίτο στο Πεντάγωνο και το τέταρτο κινήθηκε προς την Ουάσιγκτον, προφανώς για να πέσει στον Λευκό Οίκο ή στο Καπιτώλιο, αλλά καταρρίφθηκε. Συνολικά 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr