Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρίγκηπας Σαλμάν πάει στις ΗΠΑ στη σκιά της έκθεσης για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο πρίγκηπας Σαλμάν πάει στις ΗΠΑ στη σκιά της έκθεσης για την 11η Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μεταβαίνει στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη, που θα επικεντρωθεί σε θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και την κατάσταση στην περιοχή, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα του βασιλείου καταγράφεται μετά την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ιράν, που επιδεινώθηκαν εξαιτίας της βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν, το σιιτικό κράτος που αποτελεί ανταγωνιστή της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το SPA ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, θα συζητήσει με τους αμερικανούς συνομιλητές του για την «ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες» και θα αναφερθεί «σε περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη και τις επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε το πρόγραμμα ή τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής.

Το Σάββατο, σε μια συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικών συμφερόντων δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν διαβεβαίωσε ότι το περιεχόμενο των 28 απόρρητων σελίδων της έκθεσης του αμερικανικού Κογκρέσου για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες ενδέχεται να αποχαρακτηριστούν και να δοθούν στη δημοσιότητα, δεν συμπεριλαμβάνει καμιά απόδειξη περί εμπλοκής του Ριάντ με οποιοδήποτε τρόπο στις επιθέσεις αυτές.

Ο Μπρέναν τόνισε παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων οι Σαουδάραβες «συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων εταίρων μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr