Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O HIV (AIDS) θερίζει τους τζιχαντιστές του ISIS στη Μοσούλη

O HIV (AIDS) θερίζει τους τζιχαντιστές του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα, που βρίσκεται στην πόλη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, όλο και περισσότερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος νοσηλεύονται σε καραντίνα επειδή έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV.

O ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας ή HIV, (ακρωνύμιο του αγγλικού του ονόματος Human Immunodeficiency Virus) είναι ο ιός που προκαλεί τη νόσο AIDS (Acquired ImmunoDeficiency Syndrome – Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας).

Πηγή μέσα από το νοσοκομείο που μίλησε στο ρωσικό Sputnik επιβεβαίωσε ότι τα κρούσματα τζιχαντιστών με HIV συνεχώς αυξάνονται.

Μέχρι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 23 τζιχαντιστές με HIV, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι οι φορείς είναι πάρα πολλοί περισσότεροι και απλά δεν το γνωρίζουν.

Στις 23 Αυγούστου του 2015 τρεις τζιχαντιστές, που είχαν έλθει από την Ασία, είχαν διαγνωστεί με HIV. Σήμερα είναι 23 εκ των οποίων οι 6 μπήκαν στο νοσοκομείο πρόσφατα και είναι όλοι τους νεοσύλλεκτοι.

“Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει στο προσωπικό του νοσοκομείο να εισέρχεται στον θάλαμο που νοσηλεύονται οι ασθενείς με HIV. Οι περισσότεροι είναι μισθοφόροι από την Ασία. Μόνο ξένοι γιατροί που συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος μπορούν να τους επισκέπτονται”, είπε η πηγή στο Sputnik.

Τοπικά μέσα κατηγορούν συχνά τους τζιχαντιστές ότι βιάζουν αγόρια, εφήβους, και συχνά εκτονώνονται πάνω σε ομοφυλόφιλους. Και αυτά συμβαίνουν ενώ το Ισλαμικό Κράτος τιμωρεί με θάνατο τον “σοδομισμό”. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ισλαμικά ήθη, ομοφυλόφιλος θεωρείται ο “παθητικός” και όχι ο “ενεργητικός”.

Οι ομοφυλοφιλικές επαφές των τζιχαντιστών με όποιον βρουν εύκαιρο θεωρούνται από τους γιατρούς η αιτία που το HIV εξαπλώνεται μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr